Tízórai és uzsonna

Sonkás-kukoricáspizzáskifli

Sonkás-kukoricás pizzás kifli

Hozzávalók
70 g
vaj
500 g
finomliszt + a tészta nyújtásához
1 db
tojás + 1 db a kenéshez
7 g
porélesztő
1 tk
kristálycukor
2 tk
225 ml
tej
2 tk
oregánó
A feltéthez
130 g
pizzakrém
200 g
gépsonka
200 g
trappista sajt
240 g
konzerv kukorica
1 ek
szezámmag

Elkészítés

A sonkás-kukoricás pizzás kifli első lépéseként a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a tojást, a vajat, az élesztőt, a cukrot, a sót, a tejet és az oregánót egy tálba tesszük, és géppel vagy kézzel kb. 8 perc alatt alaposan bedagasztjuk. Fóliával letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük 1 óra alatt. 

Két egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, és kis gombócokká formázzuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A feltétezésnél mindennek csak a felét használjuk, mert ugye 2 db tésztánk van. Megkenjük a pizzakrémmel úgy, hogy a szélétől kb. 2 cm-t elhagyunk. Megszórjuk a csíkokra vágott gépsonkával, a reszelt sajttal, a lecsepegtetett kukoricával, majd egy késsel vagy pizzavágóval 8 nagyjából egyforma háromszögre vágjuk, és a szélesebb résztől indulva szorosan feltekerjük a kifliket. 

A tetejüket lekenjük felvert tojással, aztán megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A másik tésztával is így járunk el.

sonkas-kukoricas-pizzas-kifli2
Sonkás-kukoricás pizzás kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Egyszerűen imádjuk a pizzás péksütiket! Ha ti is így vagytok ezzel, a pizzás kifli után próbáljátok ki ezeket a recepteket is:

Klasszik pizzás csiga

Pizzás csavart

Fonott pizzás kalács

www.streetkitchen.hu

Amit egy gyerek készít, az csak finom lehet. Még ha nem is az. :D Szerencsére erre a kiflire ez nem igaz. Annyira puha és lágy, hogy az öccsének és az anyukájának már nem is tudtunk belőle hazavinni kóstolót, olyan gyorsan elkopott bent a bázison. Így legalább otthon újra elkészíthetjük majd a gyerekekkel. :)

Hozzávalók

16 darabhoz
70 g
vaj
500 g
finomliszt + a tészta nyújtásához
1 db
tojás + 1 db a kenéshez
7 g
porélesztő
1 tk
kristálycukor
2 tk
225 ml
tej
2 tk
oregánó
A feltéthez
130 g
pizzakrém
200 g
gépsonka
200 g
trappista sajt
240 g
konzerv kukorica
1 ek
szezámmag

A sonkás-kukoricás pizzás kifli első lépéseként a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a tojást, a vajat, az élesztőt, a cukrot, a sót, a tejet és az oregánót egy tálba tesszük, és géppel vagy kézzel kb. 8 perc alatt alaposan bedagasztjuk. Fóliával letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük 1 óra alatt. 

Két egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, és kis gombócokká formázzuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A feltétezésnél mindennek csak a felét használjuk, mert ugye 2 db tésztánk van. Megkenjük a pizzakrémmel úgy, hogy a szélétől kb. 2 cm-t elhagyunk. Megszórjuk a csíkokra vágott gépsonkával, a reszelt sajttal, a lecsepegtetett kukoricával, majd egy késsel vagy pizzavágóval 8 nagyjából egyforma háromszögre vágjuk, és a szélesebb résztől indulva szorosan feltekerjük a kifliket. 

A tetejüket lekenjük felvert tojással, aztán megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A másik tésztával is így járunk el.

sonkas-kukoricas-pizzas-kifli2
Sonkás-kukoricás pizzás kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Egyszerűen imádjuk a pizzás péksütiket! Ha ti is így vagytok ezzel, a pizzás kifli után próbáljátok ki ezeket a recepteket is:

Klasszik pizzás csiga

Pizzás csavart

Fonott pizzás kalács

Ha tetszett a Sonkás-kukoricás pizzás kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept