Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A kelt tésztához

1 tk cukor
25 g élesztő
150 ml tej
300 g liszt
1 db tojássárgája
50 ml olaj
1 tk só

A töltelékhez

150 g paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
só, bors
oregánó (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)
½ tk  cukor
100 g kukoricakonzerv
150 g pizzamozzarella

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pizzás fonott kalács

Izgalmasabbá szeretném tenni a húsvéti asztalt, a pizzát és a kalácsot pedig mindenki szereti. Akkor miért ne tennénk össze a kettőt?
Kipróbáltam, jóóó lett!
53
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A kelt tésztához

1 tk cukor
25 g élesztő
150 ml tej
300 g liszt
1 db tojássárgája
50 ml olaj
1 tk só

A töltelékhez

150 g paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
só, bors
oregánó (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)
½ tk  cukor
100 g kukoricakonzerv
150 g pizzamozzarella

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ha a sonka-tojás kombó már unalmas egy kicsit, próbáljátok ki ezt a pizzás kalács változatot, ami minden bizonnyal a vegetáriánusok húsvéti vacsoráját is emlékezetessé teszi majd.

Tészta:

A tésztához elkeverjük az élesztőt a cukorral egy kis tálkában, majd hozzáöntünk egy kevés langyos tejet, és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet és az olajat, az egészet összegyúrjuk, majd az élesztős tejjel együtt bedagasztjuk. Addig kell gyúrni a tésztát, amíg szép, homogén állagot kapunk, és már nem ragad hozzá az ujjainkhoz. A tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Töltelék:

A töltelékhez a paradicsompürébe keverjük a sót, a borsot, a kakukkfüvet, az oregánót és az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a cukrot. 

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk, széltében 3 egyenlő részre vágjuk, majd – a széleket szabadon hagyva – megkenjük a sávokat paradicsompürével. Ezután megszórjuk kukoricával, majd a hosszúkásra vágott sajtdarabokat (kb. 1 cm vastag és 5 cm hosszú hasábok) a szélére rendezzük egy oszlopban.

Fonás:

A 3 tésztarészt hosszanti irányban feltekerjük, megsodorjuk, majd lazán befonjuk. A jobb oldali csíkot a középső fölé hajtjuk, majd a bal oldalit a újdonsült középső fölé, és ezt a mozdulatsort ismételve haladunk a végéig. 

Sütés:

A kalácsot sütőpapírra tesszük, a tetejét megkenjük 1 tojás enyhén felvert sárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész kalácsot kivesszük, és 10-15 percig hűlni hagyjuk – már ha kibírjuk, persze.

Pizzás kalács
Pizzás kalács

Jó étvágyat!

 Ha tetszett a pizzás kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?