A legjobb reggelik

Sonkásszendvicstökéletesbuggyantotttojással

Sonkás szendvics tökéletes buggyantott tojással

Hozzávalók
A buggyantott tojáshoz
2 db
tojás
1 ek
ecet/citrom
1 tk
víz
A tormakrémhez
torma
tejföl
majonéz
bors
metélőhagyma
A medvehagyma pesztóhoz
1 csokor
medvehagyma
hántolt mandula
olívaolaj
bors
A tálaláshoz
2 szelet
kalács
2 db
nagy szelet főtt sonka
vaj

Elkészítés
Tudomány a buggyantott tojás mögött!Ahhoz, hogy tökéletes legyen a buggyantott tojásunk, a következő lépéseket és szabályokat kell betartanunk:1. Mindig friss tojást használjunk! Minél frissebb a tojás, annál nagyobb az esély arra, hogy a vízben szépen egyben marad. Idősebb tojások hajlamosak atomjaira hullani.2. A vizünket forrás után vegyük alacsonyabb lángra, épp hogy csak gyöngyözzön! Ez nagyon fontos, hiszen nem főtt tojást szeretnénk készíteni és az sem lenne kívánatos, ha a lobogó víz széttépné a tojást.3. Kissé ecetes sós vízben főzzük a tojást! Az ecet nem feltétlen szükséges, de nem árt. Ennek a tudományos háttere, hogy az ecet hozzáadásával megváltozik (csökken) a víz pH értéke, savasabb lesz ez pedig abban segít, hogy a tojás ne essen szét, hanem a fehérje teljesen körbeölelje a sárgáját.
img_9943.jpg
4. Egy villa vagy fakanál segítségével képezzünk örvényt a vízben és az örvény közepébe öntsük a tojást! Ettől lesznek szép formásak.5. A tojásokat először egyesével egy csészébe törjük, és nem túl magasról az örvény centrumába csúsztassuk!6. A buggyantott tojásokat pontosan 3 percig főzzük! Kísérletekkel bizonyított, hogy pontosan ennyi idő kell a tokéletes buggyantott tojáshoz.+ Tipp: Az elkészült tojásokat tegyük hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat.
img_9927.jpg
Ha túltettük magunkat a tökéletes buggyantott tojás okozta örömön, akkor lássuk, mire is lehet használni egy ilyen szépséget?! Húsvét van, tehát jelen esetben húsvéti sonkás, medvehagymás, tormás vonalon gondolkodva összeállítottunk egy jó kis szendvicset. Lássuk csak!A tormakrémhez egy tálban összekeverjük az apróra reszelt tormát a tejföllel, majonézzel végül sózzuk, borsozzuk és aprított metélőhagymával tálaljuk.A pestóhoz egy aprítóba pépessé zúzzuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, a hántolt mandulát az olívaolajjal, sóval és borssal.Felforrósítunk egy serpenyőt, felolvasztjuk benne a vajat és megpirítjuk a kalács szeletek mindkét oldalát. A visszamaradt vajban megsütjük a főtt sonka szeleteket és összeállítjuk a szendvicseket.

www.streetkitchen.hu

Ha húsvét, akkor tojás minden mennyiségben. Most megmutatjuk hogyan lehet tökéletes buggyantott tojást készíteni, de lesz még kalács, sonka, tormakrém, medvehagyma pesto, egy szóval minden amitől húsvét a húsvét!

Hozzávalók

1
A buggyantott tojáshoz
2 db
tojás
1 ek
ecet/citrom
1 tk
víz
A tormakrémhez
torma
tejföl
majonéz
bors
metélőhagyma
A medvehagyma pesztóhoz
1 csokor
medvehagyma
hántolt mandula
olívaolaj
bors
A tálaláshoz
2 szelet
kalács
2 db
nagy szelet főtt sonka
vaj
Tudomány a buggyantott tojás mögött!Ahhoz, hogy tökéletes legyen a buggyantott tojásunk, a következő lépéseket és szabályokat kell betartanunk:1. Mindig friss tojást használjunk! Minél frissebb a tojás, annál nagyobb az esély arra, hogy a vízben szépen egyben marad. Idősebb tojások hajlamosak atomjaira hullani.2. A vizünket forrás után vegyük alacsonyabb lángra, épp hogy csak gyöngyözzön! Ez nagyon fontos, hiszen nem főtt tojást szeretnénk készíteni és az sem lenne kívánatos, ha a lobogó víz széttépné a tojást.3. Kissé ecetes sós vízben főzzük a tojást! Az ecet nem feltétlen szükséges, de nem árt. Ennek a tudományos háttere, hogy az ecet hozzáadásával megváltozik (csökken) a víz pH értéke, savasabb lesz ez pedig abban segít, hogy a tojás ne essen szét, hanem a fehérje teljesen körbeölelje a sárgáját.
img_9943.jpg
4. Egy villa vagy fakanál segítségével képezzünk örvényt a vízben és az örvény közepébe öntsük a tojást! Ettől lesznek szép formásak.5. A tojásokat először egyesével egy csészébe törjük, és nem túl magasról az örvény centrumába csúsztassuk!6. A buggyantott tojásokat pontosan 3 percig főzzük! Kísérletekkel bizonyított, hogy pontosan ennyi idő kell a tokéletes buggyantott tojáshoz.+ Tipp: Az elkészült tojásokat tegyük hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat.
img_9927.jpg
Ha túltettük magunkat a tökéletes buggyantott tojás okozta örömön, akkor lássuk, mire is lehet használni egy ilyen szépséget?! Húsvét van, tehát jelen esetben húsvéti sonkás, medvehagymás, tormás vonalon gondolkodva összeállítottunk egy jó kis szendvicset. Lássuk csak!A tormakrémhez egy tálban összekeverjük az apróra reszelt tormát a tejföllel, majonézzel végül sózzuk, borsozzuk és aprított metélőhagymával tálaljuk.A pestóhoz egy aprítóba pépessé zúzzuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, a hántolt mandulát az olívaolajjal, sóval és borssal.Felforrósítunk egy serpenyőt, felolvasztjuk benne a vajat és megpirítjuk a kalács szeletek mindkét oldalát. A visszamaradt vajban megsütjük a főtt sonka szeleteket és összeállítjuk a szendvicseket.

Ha tetszett a Sonkás szendvics tökéletes buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept