Hozzávalók
A nokedlihez
- 400 g liszt
- 400 - 500 ml víz
- 4 db tojás
- 1 nagy csipet só
A raguhoz
- 200 g gouda sajt
- 300 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 2 tk keményítő
- 10 szelet bacon
- 500 g zöld spárga
A tetejére
- 100 g trappista vagy gouda sajt
A salátához
- 1 db fejes saláta
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor retek
- 3 ek 10%-os ecet
- 3 ek víz
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 ek méz
Hozzávalók
A nokedlihez
- 400 g liszt
- 400 - 500 ml víz
- 4 db tojás
- 1 nagy csipet só
A raguhoz
- 200 g gouda sajt
- 300 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 2 tk keményítő
- 10 szelet bacon
- 500 g zöld spárga
A tetejére
- 100 g trappista vagy gouda sajt
A salátához
- 1 db fejes saláta
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor retek
- 3 ek 10%-os ecet
- 3 ek víz
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 ek méz
A sajtos nokedli elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, majd klasszikus módon, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük.
A raguhoz a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Felmelegítjük a tejet, beleszórjuk a sajtot, ha teljesen felolvadt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral. A keményítőt kikeverjük 3-4 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a mártást. A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon 3-4 perc alatt megpirítjuk a megtisztított, kb. 2 cm-es darabokra vágott spárgát is.
A nokedlit összekeverjük a sajtszósszal, a spárgával és a baconnel, majd egy közepes tepsibe rakjuk. A tetejét megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.
A salátához tetszőlegesen felszeleteljük a zöldségeket, és egy kis üvegben összerázzuk az ecetet, a vizet, az olajat, a sót, a borsot és a mézet, majd ráöntjük a salira. Ezzel tálaljuk a sajtos nokedlit.
Ha tetszett a spárgás baconös sajtos nokedli sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!