Hozzávalók
A tésztához
- 330 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 3 db tojás
- 250 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 350 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 db eper
A tetejére
- 3 ek porcukor
- 2 tk citromlé
- 5 db eper
Hozzávalók
A tésztához
- 330 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 3 db tojás
- 250 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 350 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 db eper
A tetejére
- 3 ek porcukor
- 2 tk citromlé
- 5 db eper
Az eperkenyér elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet is, és elkeverjük. Hozzáforgatjuk a citrom reszelt héját, és beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.
Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk kis kockákra vágott eperrel, és éles késsel szeleteljük.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett az eperkenyér recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az eperszezon sajnos nagyon rövid ideig tart, ezért érdemes jól betárazni az apró piros gyümikből és mindenfélét gyártani belőlük, amíg még lehet. Mutatunk még néhány receptet, mit készítsetek belőle!
Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson