Hozzávalók
A reszelt almához
- 2 kg alma
- 1 ek őrölt fahéj
- 200 g kristálycukor
- 1 csipet só
A tésztához
- 4 db tojássárgája
- 220 g vaj
- 120 g kristálycukor
- 300 g finomliszt
- 7 g sütőpor
- 110 ml tej
A tojáshabhoz
- 4 db tojásfehérje
- 180 g kristálycukor
Habos almás
Hozzávalók
A reszelt almához
- 2 kg alma
- 1 ek őrölt fahéj
- 200 g kristálycukor
- 1 csipet só
A tésztához
- 4 db tojássárgája
- 220 g vaj
- 120 g kristálycukor
- 300 g finomliszt
- 7 g sütőpor
- 110 ml tej
A tojáshabhoz
- 4 db tojásfehérje
- 180 g kristálycukor
A habos almás első lépéseként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és egy csipet sóval. Hagyjuk, hogy kicsit kiengedje a levét, majd egy konyharuhába borítjuk és kifacsarjuk, de nem teljesen, hagyunk benne egy kis nedvességet.
A tésztához kihabosítjuk a tojássárgájákat a vajjal és a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük.
A masszából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig egy 25 x 28 cm-es tepsibe kanalazzuk és spatulával elsimítjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük a reszelt almát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A tojáshabhoz a fehérjéket kihabosítjuk a cukorral, majd az elősütött almás süti tetejére kenjük, rálocsoljuk rusztikusan a maradék nyers tésztát, és visszadobjuk a sütőbe további 5 percre. Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és így sütjük még további 15 percig. Sütés után minimum 60 percig hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk és tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 50 perc
Ha tetszett a habos almás recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!