Hozzávalók
- 2 kg sárga héjú burgonya
- 1 kg tejföl
- só, bors
- 8 db tojás
- 300 g füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma 130 g/fej)
- 2 db paradicsom (150 g/db)
- 1 db tv-paprika (140 g/db)
Szaftos rakott krumpli
Hozzávalók
- 2 kg sárga héjú burgonya
- 1 kg tejföl
- só, bors
- 8 db tojás
- 300 g füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma 130 g/fej)
- 2 db paradicsom (150 g/db)
- 1 db tv-paprika (140 g/db)
A szaftos rakott krumpli elkészítéséhez a burgonyát megfőzzük héjastól, sós vízben. Ha megpuhult, lehűtjük, megpucoljuk, és 0,5 cm-es karikára vágjuk. Egy keverőtálban a tejfölt, sót, borsot elkeverjük és hozzátesszük a szeletelt burgonyát, és óvatosan összekeverjük, hogy minél kevésbé törjük össze a burgonyát. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt és ezeket is lehűtjük, megpucoljuk és tojásszeletelővel felkarikázzuk és félretesszük.
A kolbászt 0,5 cm-es karikára felvágjuk és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten elkezdjük pirítani. Ha már elkezdi kiadni a zsírját, ami kb. 2 perc, hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát és megdinszteljük rajta, szintén kb. 2 perc alatt. Végül hozzákeverjük a 2 cm-es kockára vágott paradicsomot és paprikát.
Jöhet a rétegezés. A tepsi aljába szedjük a tejfölös burgonya felét, erre halmozzuk rá a kolbászos ragut, beborítjuk a szeletelt tojással és befedjük a maradék tejfölös burgonyával, majd bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-50 percre, míg szépen meg nem pirul a teteje.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!