Hozzávalók
Az epres réteghez
- 800 g eper
- 90 g kristálycukor
- 1 mk vaníliaaroma
A zabpelyhes réteghez
- 80 g zabpehely
- 60 g mandulaliszt
- 2 ek méz
- 60 g puha vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Sült epres-zabpelyhes reggeli
Hozzávalók
Az epres réteghez
- 800 g eper
- 90 g kristálycukor
- 1 mk vaníliaaroma
A zabpelyhes réteghez
- 80 g zabpehely
- 60 g mandulaliszt
- 2 ek méz
- 60 g puha vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
A sült epres-zabpelyhes reggeli szuper gyümölcsös napindító! Első lépésként 2-3 szem eper kivételével az epreket kicsumázzuk és negyedekbe vágjuk. Összekeverjük a cukorral és a vaníliaaromával, és a sütőtál aljára szórjuk.
A zabpelyhet alaposan összekeverjük a mandulaliszttel, a mézzel, a vajjal, a cukorral és a sóval, és egyenletesen az epres réteg tetejére szórjuk. A maradék pár szem epret negyedekbe vágva a süti tetejére rakjuk, és mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Végül megszórjuk egy kis porcukorral, ezután már ehetjük is a finom reggelinket! Ha pedig csak simán, desszert gyanánt készítitek el, egy kis vaníliafagyi sem rontja el az összhatást! 🙂
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!