A legjobb reggelik

Spenótoscroquemadame

Spenótos croque madame

Hozzávalók
20 g
vaj
40 g
vaj
10 g
vaj
A besamelhez
1 ek
liszt
200 ml
főzőkrém
só, bors
0.25 db
szerecsendió
50 g
friss bébispenót
A szendvicshez
4 szelet
rusztikus barna kovászos kenyér
80 g
ementáli sajt
100 g
gouda sajt
2 ek
dijoni mustár
4 szelet
jobb minőségű combsonka
A tükörtojáshoz
2 db
tojás

Elkészítés

A spenótos croque madame úgy indul besamelhez a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, majd lepirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a főzőkrémmel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután elzárjuk és beledobjuk a spenótot, így egy nagyon sűrű besamelt fogunk kapni. 

A kenyerek mindkét oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük. Közben a sajtokat lereszeljük és összekeverjük. 1-1 szelet kenyeret lekenünk a mustárral, rápakoljuk a sonkát, a reszelt sajt felét, rárakjuk a másik kenyeret, erre a besamelt és a maradék sajtot, végül sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben tükörtojást készítünk: egy kevés vajon megsütjük a tojásokat, sózzuk, és a megsült szendvicsek tetejére rakva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Spenótos croque madame (Fotó: Street Kitchen

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A franciák egyik kedvelt melegszendvicse, egy kis spenóttal turbózva. Ha egyet megesztek ebből, fixen nem lesztek éhesek már aznap.

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
40 g
vaj
10 g
vaj
A besamelhez
1 ek
liszt
200 ml
főzőkrém
só, bors
0.25 db
szerecsendió
50 g
friss bébispenót
A szendvicshez
4 szelet
rusztikus barna kovászos kenyér
80 g
ementáli sajt
100 g
gouda sajt
2 ek
dijoni mustár
4 szelet
jobb minőségű combsonka
A tükörtojáshoz
2 db
tojás

A spenótos croque madame úgy indul besamelhez a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, majd lepirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a főzőkrémmel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután elzárjuk és beledobjuk a spenótot, így egy nagyon sűrű besamelt fogunk kapni. 

A kenyerek mindkét oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük. Közben a sajtokat lereszeljük és összekeverjük. 1-1 szelet kenyeret lekenünk a mustárral, rápakoljuk a sonkát, a reszelt sajt felét, rárakjuk a másik kenyeret, erre a besamelt és a maradék sajtot, végül sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben tükörtojást készítünk: egy kevés vajon megsütjük a tojásokat, sózzuk, és a megsült szendvicsek tetejére rakva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Spenótos croque madame (Fotó: Street Kitchen

Ha tetszett a Spenótos croque madame receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept