Húsételek

Spenótos-kecskesajtossertésszűz-roládpesztóskrumplipürével

Spenótos-kecskesajtos sertésszűz-rolád pesztós krumplipürével

Hozzávalók
A töltött húshoz
1 db
sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
só, bors
1 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
100 g
friss spenót
3 ek
pirított fenyőmag
2 ek
krémes kecskesajt
A krumplipüréhez
500 g
főtt krumpli
50 g
vaj
3 ek
zöld pesztó
A lekenéshez
1 tk
sűrített paradicsom
1 ek
víz

Elkészítés
A sertésszüzet hosszában végigvágjuk, úgy, hogy alul ne vágjuk át a húst teljesen, majd szétterítjük, hogy tölthető legyen.  Benedvesítjük a felületét és folpack segítségével kiklopfoljuk kb. 1 cm vastagra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, elzárjuk, majd rádobjuk a spenótot. Egy aprítógépbe rakjuk a kecskesajttal és a fenyőmaggal együtt, majd lezúzzuk. Ezt a krémet terítjük szét a húson, úgy, hogy a szélétől 1 cm-re  üresen hagyjuk a húst, majd feltekerjük és alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a végét szaloncukor szerűen összefogjuk.
Tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, leszedjük az alufóliát, és megkenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és visszarakjuk a sütőbe 20 percre. Közben a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, áttörjük és elkeverjük a pesztóval és a vajjal. A megsült töltött húst felszeleteljük és a krumplipürével tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A karácsony sokszor a töltött húsok időszaka, persze ezt is picit fel lehet dobni, egy-két olyan alapanyaggal, amit nem minden nap használunk, ilyen például a kecskesajt is, ami tökéletes tölteléke lehet egy sertésszűznek. Ha pedig már unjátok a krumplipürét, kísérletezetek új ízekkel: pl. keverjétek össze egy kis pesztóval és meglátjátok, hogy egy teljesen új ízvilágban lesz részetek! :P

Hozzávalók

2 személyre
A töltött húshoz
1 db
sertésszűz (400-450 grammos, ha lehet válasszunk vastagabbat)
só, bors
1 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
100 g
friss spenót
3 ek
pirított fenyőmag
2 ek
krémes kecskesajt
A krumplipüréhez
500 g
főtt krumpli
50 g
vaj
3 ek
zöld pesztó
A lekenéshez
1 tk
sűrített paradicsom
1 ek
víz
A sertésszüzet hosszában végigvágjuk, úgy, hogy alul ne vágjuk át a húst teljesen, majd szétterítjük, hogy tölthető legyen.  Benedvesítjük a felületét és folpack segítségével kiklopfoljuk kb. 1 cm vastagra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, elzárjuk, majd rádobjuk a spenótot. Egy aprítógépbe rakjuk a kecskesajttal és a fenyőmaggal együtt, majd lezúzzuk. Ezt a krémet terítjük szét a húson, úgy, hogy a szélétől 1 cm-re  üresen hagyjuk a húst, majd feltekerjük és alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a végét szaloncukor szerűen összefogjuk.
Tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, leszedjük az alufóliát, és megkenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és visszarakjuk a sütőbe 20 percre. Közben a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, áttörjük és elkeverjük a pesztóval és a vajjal. A megsült töltött húst felszeleteljük és a krumplipürével tálaljuk.

Ha tetszett a spenótos-kecskesajtos sertésszűz-rolád pesztós krumplipürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése