Vegetáriánus ételek

Sütőtökcurryésnarancspuding

Sütőtök curry és narancspuding

Hozzávalók
Sütőtök curry (4 személyre)
1 közepes
fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ujjnyi
kis darab gyömbér
chili
2 db
krumpli
2 db
sárgarépa
2 tk
currypor
400 g
sütőtök
400 g
(1 konzerv) darabolt paradicsom
150 ml
kókusztejszín (kb. 30% zsírtartalmú)
250 ml
víz
400 g
konzerv bab
só, bors
Narancspuding (6 személyre)
80 g
puha vaj
120 g
cukor
3 db
tojás
1 db
narancs
40 g
liszt
1 csipet
230 g
tejföl

Elkészítés

Sütőtök curry

Kevés olajon a szeletekre vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, ízlés szerint kevés chilit. Rádobjuk a felkockázott krumplit és sárgarépát, majd ráöntjük a darabolt paradicsom konzervet és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a curryporral és felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk, ezt is hozzádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges még kevés vízzel felöntjük és lefedve kb. 15 percig főzzük amíg minden megpuhul. A babot leszűrjük hozzáöntjük a curryhez, összekeverjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk is.

Narancspuding

Egy elektromos habverő segítségével meglágyítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot, majd jól kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a vajas-cukros keverékhez adjuk, majd jól elkeverjük. A narancs kifacsart levét, a tejfölt és a lisztet több részletben adjuk hozzá a vajas keverékhez, és ezt is alaposan eldolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Szufléformákba adagoljuk a pudingot, majd egy mély tepsibe rakjuk őket. A tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a feléig érjen a formáknak. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz. Végül az elmaradhatatlan porcukorral tálaljuk.
És ha ezeket kiegészítenétek egy tökéletes őszi csirkés fogással, akkor csekkoljátok le a cideres-szőlős csirkecomb receptet, mazsolás bulgurral. De ne feledkezzetek meg a gombapaprikásról, pirított hagymás galuskával sem, amihez itt találtok receptet.

www.streetkitchen.hu

Így november vége felé már tényleg kénytelenek vagyunk elfogadni a tényt, hogy egyre hidegebb van és egyre többször van rossz idő. De ez persze nem szegheti kedveteket, ha olyan király kajákkal dobjátok fel a hétköznapokat, mint amilyeneket most is mutattunk! A cuccos sütőtökös curry és a narancspuding tuti feldobja a kedvetek.

Hozzávalók

1
Sütőtök curry (4 személyre)
1 közepes
fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ujjnyi
kis darab gyömbér
chili
2 db
krumpli
2 db
sárgarépa
2 tk
currypor
400 g
sütőtök
400 g
(1 konzerv) darabolt paradicsom
150 ml
kókusztejszín (kb. 30% zsírtartalmú)
250 ml
víz
400 g
konzerv bab
só, bors
Narancspuding (6 személyre)
80 g
puha vaj
120 g
cukor
3 db
tojás
1 db
narancs
40 g
liszt
1 csipet
230 g
tejföl

Sütőtök curry

Kevés olajon a szeletekre vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, ízlés szerint kevés chilit. Rádobjuk a felkockázott krumplit és sárgarépát, majd ráöntjük a darabolt paradicsom konzervet és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a curryporral és felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk, ezt is hozzádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges még kevés vízzel felöntjük és lefedve kb. 15 percig főzzük amíg minden megpuhul. A babot leszűrjük hozzáöntjük a curryhez, összekeverjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk is.

Narancspuding

Egy elektromos habverő segítségével meglágyítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot, majd jól kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a vajas-cukros keverékhez adjuk, majd jól elkeverjük. A narancs kifacsart levét, a tejfölt és a lisztet több részletben adjuk hozzá a vajas keverékhez, és ezt is alaposan eldolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Szufléformákba adagoljuk a pudingot, majd egy mély tepsibe rakjuk őket. A tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a feléig érjen a formáknak. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz. Végül az elmaradhatatlan porcukorral tálaljuk.
És ha ezeket kiegészítenétek egy tökéletes őszi csirkés fogással, akkor csekkoljátok le a cideres-szőlős csirkecomb receptet, mazsolás bulgurral. De ne feledkezzetek meg a gombapaprikásról, pirított hagymás galuskával sem, amihez itt találtok receptet.

Ha tetszett a Sütőtök curry és narancspuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept