A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 üveg cider
- 150 g szemű fehér szőlő
- 4 egész csirkecomb
- 100 g bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 250 g bulgur
- 100 g mazsola
Cideres csirkecomb + mazsolás bulgur = egyszerű és ínyenc kaja
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 üveg cider
- 150 g szemű fehér szőlő
- 4 egész csirkecomb
- 100 g bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 250 g bulgur
- 100 g mazsola
A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, majd egy megfelelő serpenyőben mindkét oldalukat jó alaposan lepirítjuk. A serpenyőből kiszedjük a combokat, és zsírjára pirítjuk az apróra vágott bacont. Ha ez megvan, átnyomott fokhagymát és felkockázott vöröshagymát vetünk a zsírra, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szintén apróra kockázott sárga-, illetve fehérrépát, és néhány perc alatt kicsit körbepirítjuk őket. A szőlőszemeket félbevágjuk és a zöldséges alaphoz adjuk. Visszatesszük a serpenyőbe bőrrel felfelé a csirkecombokat, és felöntjük az egészet ciderrel (ha nem elég, mehet mellé víz is, kb. a bőr aljáig lepje el őket a folyadék). 180 fokon 35-40 percig sütjük a csirkéket. Közben lobogó vízben megfőzzük a bulgurt, beleszórjuk a mazsolát is, sózzuk és kb. negyed óra főzés után leszűrjük. Egy tányérra szedünk a mazsolás bulgurból, pakolunk rá a hús alatti baconos zöldséges cuccból, melléteszünk egy csirkecombot, és locsolunk rá a cideres szaftból.