Húsételek

Vadaslasagne

Vadas lasagne

Hozzávalók
A marharaguhoz
2 ek
étolaj
100 g
bacon
1.2 kg
darált marhahús
100 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
petrezselyemgyökér
(100 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
1 ek
paradicsompüré
8 ek
mustár
2 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
6 db
babérlevél
1 tk
őrölt borókabogyó
1 tk
őrölt fekete bors
1 l
víz
4 ek
ecet
A besamelhez
40 g
finomliszt
800 ml
tej
A rétegekhez
24 db
lasagnelap
100 g
pizzamozzarella
A tálaláshoz
200 g
tejföl
100 g
vaj

Elkészítés

A vadas lasagne elkészítéséhez egy lábosban megpirítjuk az olajon a 0,5 cm-es csíkokra vágott bacont, majd rázúdítjuk a darált marhát is, és 10 perc alatt lepirítjuk azt is. Ezután a keveréket egy tálba öntjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban megkaramellizáljuk a cukrot. Ha megvan, mehet rá a cikkekre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikákra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockákra vágott zeller és a paradicsompüré is, és további 5 percig pirítjuk az egészet. Fűszerezzük a mustárral, a friss fűszerek leveleivel, babérral, borókával és borssal, sózzuk, és felöntjük a vízzel. Addig főzzük közepes lángon, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Botmixerrel leturmixoljuk, majd visszatesszük bele a megpirított darált húst, és még 15 percen keresztül összefőzzük, a végén ecettel ízesítjük.

Közben a besamelt is elkészítjük. Egy lábosban habzásig melegítjük a vajat, mehet rá a liszt, 1 percig pirítjuk és felöntjük a tejjel, majd habverővel csomómentesre keverjük és kiforraljuk.

A vadas lasagne összeállítása:

Innentől már csak rétegeznünk kell. A tepsi aljára jön egy kevés besamel, erre a lasagnetészta, aztán húsos massza és ismét besamel. Ezt még 4 rétegben kell megismételni úgy, hogy a legfelső rétegre már csak besamel kerül, arra pedig a reszelt mozzarella. Mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Sütés után 25-30 percet pihentetjük, hogy könnyebb legyen kiszedni a tepsiből. A tetejére egy kanál tejfölt teszünk, és szépen befaljuk.

vadas-lasagne
Vadas lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

A vadast már számtalan verzióban kipróbáltuk, és úgy voltunk vele: ha rengetegen szeretik spagettivel enni, akkor miért ne csinálhatnánk belőle egy lasagnét? Hisz az is tészta… :D

Hozzávalók

1 kb. 25 x 35 cm-es tepsihez
A marharaguhoz
2 ek
étolaj
100 g
bacon
1.2 kg
darált marhahús
100 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
petrezselyemgyökér
(100 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
1 ek
paradicsompüré
8 ek
mustár
2 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
6 db
babérlevél
1 tk
őrölt borókabogyó
1 tk
őrölt fekete bors
1 l
víz
4 ek
ecet
A besamelhez
40 g
finomliszt
800 ml
tej
A rétegekhez
24 db
lasagnelap
100 g
pizzamozzarella
A tálaláshoz
200 g
tejföl
100 g
vaj

A vadas lasagne elkészítéséhez egy lábosban megpirítjuk az olajon a 0,5 cm-es csíkokra vágott bacont, majd rázúdítjuk a darált marhát is, és 10 perc alatt lepirítjuk azt is. Ezután a keveréket egy tálba öntjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban megkaramellizáljuk a cukrot. Ha megvan, mehet rá a cikkekre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikákra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockákra vágott zeller és a paradicsompüré is, és további 5 percig pirítjuk az egészet. Fűszerezzük a mustárral, a friss fűszerek leveleivel, babérral, borókával és borssal, sózzuk, és felöntjük a vízzel. Addig főzzük közepes lángon, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Botmixerrel leturmixoljuk, majd visszatesszük bele a megpirított darált húst, és még 15 percen keresztül összefőzzük, a végén ecettel ízesítjük.

Közben a besamelt is elkészítjük. Egy lábosban habzásig melegítjük a vajat, mehet rá a liszt, 1 percig pirítjuk és felöntjük a tejjel, majd habverővel csomómentesre keverjük és kiforraljuk.

A vadas lasagne összeállítása:

Innentől már csak rétegeznünk kell. A tepsi aljára jön egy kevés besamel, erre a lasagnetészta, aztán húsos massza és ismét besamel. Ezt még 4 rétegben kell megismételni úgy, hogy a legfelső rétegre már csak besamel kerül, arra pedig a reszelt mozzarella. Mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Sütés után 25-30 percet pihentetjük, hogy könnyebb legyen kiszedni a tepsiből. A tetejére egy kanál tejfölt teszünk, és szépen befaljuk.

vadas-lasagne
Vadas lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc

Ha tetszett a Vadas lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept