Pékség

Vaníliapudingoscroissant

Vaníliapudingos croissant

Hozzávalók
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
300 ml
tej
120 g
cukor
30 g
vaj
2 csomag
élesztős leveles tészta
(470 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

Elkészítés

A vaníliapudingos croissant elkészítéséhez először a pudingot egy lábasba szórjuk, hozzáadunk egy kis tejet, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, belerakjuk a cukrot, és közepesen erős lángon, pár perc alatt, kevergetve pudingot főzünk belőle. Belerakjuk a vajat, átkeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 

A leveles tésztákat kitekerjük, és 5-5 db háromszöget vágunk belőlük, a széleiken lévőket pedig összeillesztjük, így kapunk összesen 12 db háromszöget. A háromszögek alján elosztjuk a pudingot, majd feltekerjük a háromszögeket. Lekenjük őket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mert a töltelék ilyen könnyen megégetheti a szánkat.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Elkészítés: 10 perc
  • Sütés: 18-20 perc
  • Összesen: 58-60 perc
vaníliapudingos croissant
Vaníliapudingos croissant

www.streetkitchen.hu

Szerintem a világ legjobb péksütije (csakis a kakaós csigán túl), reggelire vagy a nap bármely szakában, a croissant. Ha bolti leveles tésztát használtok, és összedobtok egy gyors pudingot, akkor pedig nagyon egyszerűen tudtok nagyon finomat készíteni.

Hozzávalók

12 darabhoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
300 ml
tej
120 g
cukor
30 g
vaj
2 csomag
élesztős leveles tészta
(470 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

A vaníliapudingos croissant elkészítéséhez először a pudingot egy lábasba szórjuk, hozzáadunk egy kis tejet, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, belerakjuk a cukrot, és közepesen erős lángon, pár perc alatt, kevergetve pudingot főzünk belőle. Belerakjuk a vajat, átkeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 

A leveles tésztákat kitekerjük, és 5-5 db háromszöget vágunk belőlük, a széleiken lévőket pedig összeillesztjük, így kapunk összesen 12 db háromszöget. A háromszögek alján elosztjuk a pudingot, majd feltekerjük a háromszögeket. Lekenjük őket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mert a töltelék ilyen könnyen megégetheti a szánkat.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Elkészítés: 10 perc
  • Sütés: 18-20 perc
  • Összesen: 58-60 perc
vaníliapudingos croissant
Vaníliapudingos croissant

Ha tetszett a Vaníliapudingos croissant receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept