Street Kitchen

Vegántaco

Vegán taco
vegán taco, street food

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
1
evőkanál taco-fűszerkeverék
2 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
fűszerpaprika
180 ml
víz
250
gramm szójagranulátum
1 konzerv
bab
(400 g-os kiszerelés)
1 ek
bolti salsa szósz
só, bors
6 db
tortillalap
2 db
avokádó
1 marék
koriander
2 db
lime

Elkészítés

A vegán taco első lépéseként először felaprítjuk a hagymát, és egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, a fokhagyma-granulátummal, a fűszerpaprikával, felöntjük a vízzel és felforraljuk. Amikor halljuk, ahogy bugyog a víz, akkor jöhet a következő lépés.

Hozzáadjuk a szójagranulátumot, és visszavesszük a főzőlapon a hőfokot. Hagyjuk, hogy a szójagranulátum felszívja a folyadékot, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és a salsát.

Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve főzzük tovább – ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne égjen oda. Közben kóstolgathatjuk, és ha szükséges, adhatunk még hozzá sót vagy fűszert (a taco-fűszerkeverékek mindegyike eltérő sótartalommal rendelkezik, ezért a sózással óvatosan).

A tortillákat kisebb körökre vágjuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, helyenként már-már megkapatjuk kissé.

Ha kész a töltelék, már csak egy dolgunk maradt: eloszlatni szépen a tortillalapokon, és kiegészíteni a kedvenc feltéteinkkel. Nálunk aprított avokádó, friss korianderzöld és pár csepp lime-lé került rá.

vegan-taco
Vegán taco (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha további vegán receptet keresel, akkor ezek is érdekelhetnek:

Vegán vagdalt franciasalátával

Bacon tofuból: ez a tofubacon!

Vegán csirkenuggets

Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell lemondanod a legtutibb partykajákról akkor sem, ha vegán vagy. Mutatok egy taco receptet, ami még a húskedvelőket is leveszi a lábáról. Ráadásul nagyon könnyen elkészíthető, úgyhogy ne ess kétségbe, ha kevésbé vagy jártas a konyhában. :)

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
1
evőkanál taco-fűszerkeverék
2 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
fűszerpaprika
180 ml
víz
250
gramm szójagranulátum
1 konzerv
bab
(400 g-os kiszerelés)
1 ek
bolti salsa szósz
só, bors
6 db
tortillalap
2 db
avokádó
1 marék
koriander
2 db
lime

A vegán taco első lépéseként először felaprítjuk a hagymát, és egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, a fokhagyma-granulátummal, a fűszerpaprikával, felöntjük a vízzel és felforraljuk. Amikor halljuk, ahogy bugyog a víz, akkor jöhet a következő lépés.

Hozzáadjuk a szójagranulátumot, és visszavesszük a főzőlapon a hőfokot. Hagyjuk, hogy a szójagranulátum felszívja a folyadékot, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és a salsát.

Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve főzzük tovább – ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne égjen oda. Közben kóstolgathatjuk, és ha szükséges, adhatunk még hozzá sót vagy fűszert (a taco-fűszerkeverékek mindegyike eltérő sótartalommal rendelkezik, ezért a sózással óvatosan).

A tortillákat kisebb körökre vágjuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, helyenként már-már megkapatjuk kissé.

Ha kész a töltelék, már csak egy dolgunk maradt: eloszlatni szépen a tortillalapokon, és kiegészíteni a kedvenc feltéteinkkel. Nálunk aprított avokádó, friss korianderzöld és pár csepp lime-lé került rá.

vegan-taco
Vegán taco (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha további vegán receptet keresel, akkor ezek is érdekelhetnek:

Vegán vagdalt franciasalátával

Bacon tofuból: ez a tofubacon!

Vegán csirkenuggets

Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával

Ha tetszett a Vegán taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept