Hirdetés

Vegán csirkenuggets

Vegán

Vegán

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A nuggetshez

1 csomag keményebb tofu
olaj a sütéshez

A marinádhoz

2 ek szójaszósz
2 ½ ek deaktivált élesztő
1 tk fokhagymapor
2 ek szőlőmagolaj
0.25 csésze szójatej
1 tk almaborecet
½ db chipotle in adobo paprika (villával pépesítve)

A chipotle majonézhez

200 ml szőlőmagolaj
2 tk só
2 tk mustár
150 ml szójatej
4 tk citromlé
2 tk almaborecet
2 ½ db chipotle in adobo paprika
1 késhegynyi fekete só
1 tk juharszirup

A fűszeres morzsához

2 csésze panko morzsa
2 ek deaktivált élesztő
½ tk Cayenne-bors
2 tk fokhagymapor
2 tk hagymapor
2 tk füstölt paprika
1 tk só
1 tk bors

A panírliszthez

1 csésze liszt
1 ek kukoricakeményítő

Az íróhoz

1 csésze szójatej
1 ek almaborecet

Az édesburgonya-hasábhoz

1 kg édesburgonya
1 - 2 ek kukoricakeményítő
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán csirkenuggets

Ez a recept nem fukarkodik alapanyag és befektetett idő terén, de szerintem egy nagyon jó imitálása a csirkenuggetsnek, vegánoknak így megéri a fáradalmat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A nuggetshez

1 csomag keményebb tofu
olaj a sütéshez

A marinádhoz

2 ek szójaszósz
2 ½ ek deaktivált élesztő
1 tk fokhagymapor
2 ek szőlőmagolaj
0.25 csésze szójatej
1 tk almaborecet
½ db chipotle in adobo paprika (villával pépesítve)

A chipotle majonézhez

200 ml szőlőmagolaj
2 tk só
2 tk mustár
150 ml szójatej
4 tk citromlé
2 tk almaborecet
2 ½ db chipotle in adobo paprika
1 késhegynyi fekete só
1 tk juharszirup

A fűszeres morzsához

2 csésze panko morzsa
2 ek deaktivált élesztő
½ tk Cayenne-bors
2 tk fokhagymapor
2 tk hagymapor
2 tk füstölt paprika
1 tk só
1 tk bors

A panírliszthez

1 csésze liszt
1 ek kukoricakeményítő

Az íróhoz

1 csésze szójatej
1 ek almaborecet

Az édesburgonya-hasábhoz

1 kg édesburgonya
1 - 2 ek kukoricakeményítő
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A tofut kettő vágódeszka közé tesszük, és a tetejére egy vízzel teli fazekat helyezünk, így préseljük pár órát, amíg a lehető legtöbb folyadék eltávozott belőle. Ezután leszárítjuk egy papírtörlővel, és a fagyasztóba helyezzük egy éjszakára. Másnap kivesszük, kiolvasztjuk, majd tetszőleges nuggets méretű darabokra tépkedjük.

A marindádhoz az alapanyagokat összekeverjük, majd beletesszük az összetépkedett tofut, és minimum 1 órát hagyjuk benne állni.

Vegán csirkenuggets

A csípős majonézhez az alapanyagokat az olaj kivételével egy kisebb kancsóba tesszük, majd egy botmixer segítségével folyamatos pürésítés mellett lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A fűszeres morzsához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Az íróhoz a szójatejet és az ecetet egy tálban összedolgozzuk. A panírliszthez a kukoricakeményítőt és lisztet bekeverjük. A tofut  a lisztbe mártjuk, aztán az íróba, végül a morzsába, így panírozzuk be az összeset. 

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, egy zacskóban összerázzuk a kukoricakeményítővel. A nuggetseket, majd az édesburgonyát bő, forró olajban ropogósra sütjük, és a majonézzel tálaljuk.

Ha tetszett a vegán csirkenuggets receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások