Vegán receptek

Vegántiramisu

Vegán tiramisu

Hozzávalók
A piskótához
150 g
gluténmentes liszt
100 g
mandulaliszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
80 g
kókuszolaj
100 ml
mandulatej
120 ml
kávé
100 g
eritrit
A krémhez
350 g
tofu
60 g
eritrit
400 g
kókusztej
(konzerves)
40 ml
mandulatej
1 mk
vaníliaaroma
A rétegezéshez
120 ml
kávé
2 ek
kakaópor

Elkészítés

A vegán tiramisuhoz először a piskótát fogjuk elkészíteni, amihez elkeverjük a gluténmentes lisztet, a mandulalisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, a kávét és az eritritet. Összekeverjük a masszát, és sütőpapírral bélelt, nagyjából 18 x 18 cm-es sütőtálba öntjük, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. 

A tofut aprító- vagy turmixgépen elkezdjük lezúzni, közben hozzáadjuk az eritritet, a kókusztejet (a konzerves változat sűrűbb, krémesebb, mint a sima kókusztej), a mandulatejet és a vaníliaaromát, vagy épp vaníliarúd kikapart magjait. 

A megsült, kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, belemártjuk őket a kávéba, és poharakba vagy tálakba rétegezzük a tofus krémmel úgy, hogy minden réteget megszórunk vékonyan kakaóporral.

A süti tetejére is mehet egy kevés kakaópor, és akár azonnal is fogyasztható, de mint minden tiramisu, pár óra vagy egy éjszaka pihentetés után lesz a legszuperebb!

Vegán tiramisu
Vegán tiramisu

 

www.streetkitchen.hu

Tofuból tiramisut? Naná! Manapság már bármiből bármit lehet készíteni, úgyhogy itt egy tofuból készült, házi piskótás, teljes mértékben vegán tiramisu. ;)

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 - 6 főre
A piskótához
150 g
gluténmentes liszt
100 g
mandulaliszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
80 g
kókuszolaj
100 ml
mandulatej
120 ml
kávé
100 g
eritrit
A krémhez
350 g
tofu
60 g
eritrit
400 g
kókusztej
(konzerves)
40 ml
mandulatej
1 mk
vaníliaaroma
A rétegezéshez
120 ml
kávé
2 ek
kakaópor

A vegán tiramisuhoz először a piskótát fogjuk elkészíteni, amihez elkeverjük a gluténmentes lisztet, a mandulalisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, a kávét és az eritritet. Összekeverjük a masszát, és sütőpapírral bélelt, nagyjából 18 x 18 cm-es sütőtálba öntjük, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. 

A tofut aprító- vagy turmixgépen elkezdjük lezúzni, közben hozzáadjuk az eritritet, a kókusztejet (a konzerves változat sűrűbb, krémesebb, mint a sima kókusztej), a mandulatejet és a vaníliaaromát, vagy épp vaníliarúd kikapart magjait. 

A megsült, kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, belemártjuk őket a kávéba, és poharakba vagy tálakba rétegezzük a tofus krémmel úgy, hogy minden réteget megszórunk vékonyan kakaóporral.

A süti tetejére is mehet egy kevés kakaópor, és akár azonnal is fogyasztható, de mint minden tiramisu, pár óra vagy egy éjszaka pihentetés után lesz a legszuperebb!

Vegán tiramisu
Vegán tiramisu

 

Ha tetszett a Vegán tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept