Megúszós sütik

Vizespiskóta

Vizes piskóta

Hozzávalók
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
8 ek
víz
160 g
finomliszt
1 mk
sütőpor
A tálaláshoz
2 ek
bolti csokoládészósz

Elkészítés

A vizes piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 10 percig verjük a cukorral. Fontos az idő, ne mismásoljuk el! Az utolsó 1 percben kanalanként hozzákeverjük a vizet a sárgájához. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjehabot és a tojássárgájás keveréket nagyon óvatosan összedolgozzuk, figyelve, hogy minél kevésbé törjük össze a habot. Amikor ezzel megvagyunk, 3 részletben a lisztes keveréket is hozzákeverjük a tojásos alaphoz. 

Sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, hozzácsapkodjuk párszor a pulthoz, hogy a légbuborékok távozzanak, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felkockázzuk, majd meglocsoljuk csokoládészósszal. 

vizes-piskota-1
Vizes piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Egy jó piskóta nem piskóta! Egyszerűen összedobható, kicsik és nagyok egyaránt imádják, és úgy variálhatod az ízesítését, ahogy csak szeretnéd. Ezeket a piskótákat se hagyd ki:

Egyszerű kakaós piskóta

Fűszeres-almás piskóta

Rizslisztes piskóta

www.streetkitchen.hu

Hogy mitől más a vizes piskóta a hagyományosnál? Sokkal légiesebb, puhább. Nem is gondolnád, hogy egy kevés víz hozzáadásával mi fog kisülni belőle. Aztán, hogy mivel kened, töltöd, machinálod össze meg vissza ezt a piskótát, innentől kezdve rád van bízva.

Hozzávalók

1 kb. 35 x 22 cm-es tepsihez
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
8 ek
víz
160 g
finomliszt
1 mk
sütőpor
A tálaláshoz
2 ek
bolti csokoládészósz

A vizes piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 10 percig verjük a cukorral. Fontos az idő, ne mismásoljuk el! Az utolsó 1 percben kanalanként hozzákeverjük a vizet a sárgájához. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjehabot és a tojássárgájás keveréket nagyon óvatosan összedolgozzuk, figyelve, hogy minél kevésbé törjük össze a habot. Amikor ezzel megvagyunk, 3 részletben a lisztes keveréket is hozzákeverjük a tojásos alaphoz. 

Sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, hozzácsapkodjuk párszor a pulthoz, hogy a légbuborékok távozzanak, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felkockázzuk, majd meglocsoljuk csokoládészósszal. 

vizes-piskota-1
Vizes piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Egy jó piskóta nem piskóta! Egyszerűen összedobható, kicsik és nagyok egyaránt imádják, és úgy variálhatod az ízesítését, ahogy csak szeretnéd. Ezeket a piskótákat se hagyd ki:

Egyszerű kakaós piskóta

Fűszeres-almás piskóta

Rizslisztes piskóta

Ha tetszett a Vizes piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept