Hozzávalók
- 150 g kristálycukor
- 30 g vaj
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 1 csipet só
- 220 g finomliszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 - 2 ek porcukor a szóráshoz
Egyszerű kakaós piskóta
Hozzávalók
- 150 g kristálycukor
- 30 g vaj
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 1 csipet só
- 220 g finomliszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 - 2 ek porcukor a szóráshoz
Az egyszerű kakaós piskóta elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és cserébe mindenki szeretni fogja. Első lépésként a cukrot és a vajat habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojásokat, és homogénre keverjük a vajas krémalappal. Ezután mehet bele a tej is. A sót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport egy kis tálkában elkeverjük, majd beleforgatjuk a vajas-cukros keverékbe. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre. Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, ezután szeletelhetjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!