Egy erős lángon felforrósodott serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba tesszük. A csirkét alaposan bedörzsöljük 1-2 ek olajjal és a fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
Az ananászt megtisztítjuk, majd egy forró serpenyőben, a barna cukorral elindított karamellen lepirítjuk. Deszkára szedjük, felkockázzuk és a paprikához adjuk. A paradicsomot felcikkezzük, a héját leszedjük, majd összecsapkodjuk, és a keverőtálba szórjuk az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és belelocsoljuk a lime levét.
Felforrósított, 2 ek olajjal meglocsolt serpenyőbe tesszük a csirkét, és mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 12-15 percre.
A sajtszószhoz a cheddart egy gyorsforralóba reszeljük, rászórjuk a keményítőt, és a tejszínnel kevergetve krémesre forraljuk. A végén ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.
A csirkét kivesszük, de nagyon vigyázzatok, mert ilyenkor a serpenyő nagyon sokáig megégetheti a kezeteket! A ciabattát félbevágjuk, és a forró sütőbe dobjuk, hogy megpiruljon.
A salsába keverjük az aprított koriandert és az olívaolajat. A csirkét felcsíkozzuk, majd összerakjuk a szendvicset: a megpirult pékárura egy kis sajtszószt locsolunk, rászórjuk a felaprított jégsalátát, erre pakoljuk a felcsíkozott csirkét, megpakoljuk a salsával, és rálocsoljuk a maradék sajtszószt.

- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Pácolás: min. 20 perc