Szendvics

Csirkésbagettcsípősmajonézzelésreteksalátával

Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával

Hozzávalók
A csirkéhez
1 tk
római kömény
1 tk
oregánó
0.5 tk
só, bors
3 ek
étolaj
400 g
csirkefelsőcomb
A reteksalátához
1 csokor
hónapos retek
2 db
szívsaláta
20 ml
olívaolaj
10 ml
citromlé
só, bors
A csípős majonézhez
200 g
majonéz
0.5 db
hegyes-erős paprika
Az összeállításhoz
2 db
bagett
20 g
feta sajt

Elkészítés

A csirkés bagett elkészítését a húsok pácolásával kezdjük. Egy tálba összekeverjük a római köményt, az oregánót, a Cayenne-paprikát, a sót, borsot és egy kevés étolajat. Mehet rá a kifilézett csirkecomb, alaposan belemasszírozzuk a húsba a pácot, majd sütésig félretesszük. 

A salátához a retket felkockázzuk, a szívsalátát felcsíkozzuk, és mindkettőt egy tálba halmozzuk. Elkészítjük a vinaigrette-et, amihez az olívaolajat, a citromlevet, a sót és borsot egy zárható üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Ez mehet rá a zöldségekre, majd alaposan átforgatjuk a salátánkat.

A csípős majonézhez egy tálba összekeverjük a majonézt egy kevés apróra vágott hegyes-erőssel.

Végül a húst egy füstölgő grillserpenyőben, magas fokozaton megsütjük úgy, hogy a tetejére egy sütőpapírt helyezünk, és egy másik edénnyel lenyomjuk. Ha a húsok mindkét oldala megsült, már csak a szendvics összeállítása van hátra.

A bagettet hosszában félbevágjuk, a vágott felét lepirítjuk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd megkenjük a csípős majonézzel. Mehet rá a reteksaláta, rámorzsolunk egy kis feta sajtot, majd ráhelyezzük a szaftos csirkecombokat, végül pedig jöhet rá a teteje.

csirkes-bagett-csipos-majonezzel-es-reteksalataval
Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szerintem egy szendvics nem feltétlen egy rohanós napon jöhet csak kapóra. Ez a mexikói bagett egyértelműen teljes értékű ebéd vagy vacsora is lehet.

Hozzávalók

2 db szendvicshez
A csirkéhez
1 tk
római kömény
1 tk
oregánó
0.5 tk
só, bors
3 ek
étolaj
400 g
csirkefelsőcomb
A reteksalátához
1 csokor
hónapos retek
2 db
szívsaláta
20 ml
olívaolaj
10 ml
citromlé
só, bors
A csípős majonézhez
200 g
majonéz
0.5 db
hegyes-erős paprika
Az összeállításhoz
2 db
bagett
20 g
feta sajt

A csirkés bagett elkészítését a húsok pácolásával kezdjük. Egy tálba összekeverjük a római köményt, az oregánót, a Cayenne-paprikát, a sót, borsot és egy kevés étolajat. Mehet rá a kifilézett csirkecomb, alaposan belemasszírozzuk a húsba a pácot, majd sütésig félretesszük. 

A salátához a retket felkockázzuk, a szívsalátát felcsíkozzuk, és mindkettőt egy tálba halmozzuk. Elkészítjük a vinaigrette-et, amihez az olívaolajat, a citromlevet, a sót és borsot egy zárható üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Ez mehet rá a zöldségekre, majd alaposan átforgatjuk a salátánkat.

A csípős majonézhez egy tálba összekeverjük a majonézt egy kevés apróra vágott hegyes-erőssel.

Végül a húst egy füstölgő grillserpenyőben, magas fokozaton megsütjük úgy, hogy a tetejére egy sütőpapírt helyezünk, és egy másik edénnyel lenyomjuk. Ha a húsok mindkét oldala megsült, már csak a szendvics összeállítása van hátra.

A bagettet hosszában félbevágjuk, a vágott felét lepirítjuk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd megkenjük a csípős majonézzel. Mehet rá a reteksaláta, rámorzsolunk egy kis feta sajtot, majd ráhelyezzük a szaftos csirkecombokat, végül pedig jöhet rá a teteje.

csirkes-bagett-csipos-majonezzel-es-reteksalataval
Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept