A csirkés bagett elkészítését a húsok pácolásával kezdjük. Egy tálba összekeverjük a római köményt, az oregánót, a Cayenne-paprikát, a sót, borsot és egy kevés étolajat. Mehet rá a kifilézett csirkecomb, alaposan belemasszírozzuk a húsba a pácot, majd sütésig félretesszük.
A salátához a retket felkockázzuk, a szívsalátát felcsíkozzuk, és mindkettőt egy tálba halmozzuk. Elkészítjük a vinaigrette-et, amihez az olívaolajat, a citromlevet, a sót és borsot egy zárható üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Ez mehet rá a zöldségekre, majd alaposan átforgatjuk a salátánkat.
A csípős majonézhez egy tálba összekeverjük a majonézt egy kevés apróra vágott hegyes-erőssel.
Végül a húst egy füstölgő grillserpenyőben, magas fokozaton megsütjük úgy, hogy a tetejére egy sütőpapírt helyezünk, és egy másik edénnyel lenyomjuk. Ha a húsok mindkét oldala megsült, már csak a szendvics összeállítása van hátra.
A bagettet hosszában félbevágjuk, a vágott felét lepirítjuk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd megkenjük a csípős majonézzel. Mehet rá a reteksaláta, rámorzsolunk egy kis feta sajtot, majd ráhelyezzük a szaftos csirkecombokat, végül pedig jöhet rá a teteje.

- Elkészítési idő: 30 perc