Szendvics

Maradékmentőbagettszendvics

Maradékmentő bagettszendvics

Hozzávalók
0.5 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 ek
méz
1 csipet
chilipehely
70 g
szeletelt bacon
1 db
bagett
(kb. 30 cm-es)
20 g
bébispenót
40 g
csemegeuborka
40 g
majonéz

Elkészítés

A maradékmentő bagettszendvics elkészítéséhez először a répát és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük és megsózzuk, pár perc után kinyomkodjuk, leöntjük a levét, majd összekeverjük a mézzel és a chilipehellyel.

A baconszeleteket egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd a visszamaradt zsírban megpirítjuk a félbevágott bagettet is.

A megpirított bagett aljába pakolunk a répasaliból, erre jöhet pár levél spenót, majd a megpirított baconszeletek és a felszeletelt csemegeuborka. Nyomunk rá egy jó adag majonézt, és lezárjuk a bagett tetejével.

maradekmento-bagettszendvics
Maradékmentő bagettszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 

A bázison nem szeretjük a magányoskodó maradékokat, igyekszünk mindent, amit csak lehet hasznosítani, hogy gyártsunk felesleges konyhai hulladékot. Mutatunk még pár receptet bagettszendvics mellett amik maradékmentés céljából készültek!

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Maradékmentő briósfelfújt

Maradékmentő húsos szendvics házi pitából

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ezt a receptet az éhség szülte, mikor a bázison egyik délelőtt nem volt semmi reggelinek való. De a hűtőben mindig lapul pár szelet bacon, némi répa és egy kis spenót. Így pikk-pakk összedobtuk ezt a szendót abból, amit találtunk.

Hozzávalók

2 főre
0.5 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 ek
méz
1 csipet
chilipehely
70 g
szeletelt bacon
1 db
bagett
(kb. 30 cm-es)
20 g
bébispenót
40 g
csemegeuborka
40 g
majonéz

A maradékmentő bagettszendvics elkészítéséhez először a répát és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük és megsózzuk, pár perc után kinyomkodjuk, leöntjük a levét, majd összekeverjük a mézzel és a chilipehellyel.

A baconszeleteket egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd a visszamaradt zsírban megpirítjuk a félbevágott bagettet is.

A megpirított bagett aljába pakolunk a répasaliból, erre jöhet pár levél spenót, majd a megpirított baconszeletek és a felszeletelt csemegeuborka. Nyomunk rá egy jó adag majonézt, és lezárjuk a bagett tetejével.

maradekmento-bagettszendvics
Maradékmentő bagettszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 

A bázison nem szeretjük a magányoskodó maradékokat, igyekszünk mindent, amit csak lehet hasznosítani, hogy gyártsunk felesleges konyhai hulladékot. Mutatunk még pár receptet bagettszendvics mellett amik maradékmentés céljából készültek!

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Maradékmentő briósfelfújt

Maradékmentő húsos szendvics házi pitából

Ha tetszett a Maradékmentő bagettszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept