A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 6 db briós
- 500 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 4 db tojás
- 80 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek mazsola
- 5 ek kristálycukor
- 1 ek szeletelt mandula
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 6 db briós
- 500 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 4 db tojás
- 80 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek mazsola
- 5 ek kristálycukor
- 1 ek szeletelt mandula
A a maradékmentő felfújt első lépéseként a briósokat 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tejszínt, 2 db egész tojás és 2 db tojássárgáját, valamint a por- és vaníliás cukrot. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a briósdarabokat és beleszórjuk a mazsolát is. Egy kb. 23 x 15 cm-es tepsibe rakjuk a masszát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarna lesz a süti teteje.
A 2 db tojásfehérjét habverővel, magas fokozaton elkezdjük felverni, és amikor kezd fehéredni, 2-3 lépésben hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Ezt a tojáshabot rásimítjuk a süti tetejére, megszórjuk mandulával, és további 8 percig sütjük a habbal együtt a felfújtat, majd még melegen vagy akár hidegen tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a maradékmentő felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!