Tészták

Daráltmarharagusmac’ncheese

Darált marharagus mac’n cheese

Hozzávalók
40 g
vaj
A raguhoz
600 g
darált marhahús
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
2 db
csillagánizs
2 ág
friss kakukkfű
50 g
paradicsompüré
100 ml
vörösbor
200 ml
passata
200 ml
alaplé
friss bazsalikom
A mac and cheese-hez
40 g
liszt
700 ml
tej
1 tk
mustárpor
150 g
cheddar sajt
200 g
trappista sajt
500 g
rövid makaróni

Elkészítés
A darált marhát kevés olajon fehéredésig pirítjuk egy öntöttvas lábosban, majd sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott és karikákra vágott répát, zellerszárat és a csillagánizst, és a kakukkfüvet. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és azzal is pirítjuk néhány percig. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, a bort és a passatát. Kb. 1 órán át főzzük és a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot. Közben megcsináljuk a mac’n’cheese-t is.
Vajat olvasztunk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig. Ekkor hozzáadjuk a tejet és továbbra is folyamatosan keverve szépen besűrítjük. Ekkor mehet hozzá a mustárpor és a reszelt sajtok. Alaposan elkeverjük és amint a sajtok felolvadtak a mártásban kész is. A kifőzött tésztát elkeverjük a sajtszósszal. Előkészítünk egy nagyobb kerámiaedényt. Először beleöntjük a kész marharagut, majd mehet rá a mac’n’cheese. 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a darált marharagus mac’n cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy jó mac’n’ cheesenek nincsen párja, főleg így nem, ezzel a brutális marharaguval párosítva. Vegyétek, egyétek!

Hozzávalók

4 személyre
40 g
vaj
A raguhoz
600 g
darált marhahús
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
2 db
csillagánizs
2 ág
friss kakukkfű
50 g
paradicsompüré
100 ml
vörösbor
200 ml
passata
200 ml
alaplé
friss bazsalikom
A mac and cheese-hez
40 g
liszt
700 ml
tej
1 tk
mustárpor
150 g
cheddar sajt
200 g
trappista sajt
500 g
rövid makaróni
A darált marhát kevés olajon fehéredésig pirítjuk egy öntöttvas lábosban, majd sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott és karikákra vágott répát, zellerszárat és a csillagánizst, és a kakukkfüvet. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és azzal is pirítjuk néhány percig. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, a bort és a passatát. Kb. 1 órán át főzzük és a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot. Közben megcsináljuk a mac’n’cheese-t is.
Vajat olvasztunk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig. Ekkor hozzáadjuk a tejet és továbbra is folyamatosan keverve szépen besűrítjük. Ekkor mehet hozzá a mustárpor és a reszelt sajtok. Alaposan elkeverjük és amint a sajtok felolvadtak a mártásban kész is. A kifőzött tésztát elkeverjük a sajtszósszal. Előkészítünk egy nagyobb kerámiaedényt. Először beleöntjük a kész marharagut, majd mehet rá a mac’n’cheese. 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a darált marharagus mac’n cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Darált marharagus mac’n cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept