Tészták

Fehérmacandcheese

Fehér mac and cheese

Hozzávalók
500 g
olaszcsavart tészta
A sajtszószhoz
120 g
vaj
100 g
finomliszt
1.4 l
tej
400 g
fehér cheddar sajt
200 g
gruyere sajt
2 tk
fokhagymapor
2 tk
vöröshagymapor
só, bors
1 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
A tetejére
100 g
panko morzsa
só, bors
4 ág
kakukkfű
60 g
vaj
50 g
parmezán sajt

Elkészítés

A fehér mac and cheese elkészítéséhez először a tésztát forró, sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson jelzett időnél 2-3 perccel korábban leszűrjük és félretesszük. 

Közben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett egy kicsit megpirítjuk, hogy a liszt ne maradjon nyers. 

Amikor kekszhez hasonló illata van és szép halvány morzsaszíne, hozzáöntjük a tejet és elkeverjük. Ha csomós maradna, botmixerrel átdolgozzuk. Addig főzzük a szószalapunkat, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. 

Ekkor mehet bele a reszelt cheddar és Gruyère sajt, a fokhagyma- és vöröshagymapor, só, bors. Addig keverjük, amíg el nem olvadnak a sajtok, majd beletesszük a natúr sajtos szendvicskrémet is, és homogénre elegyítjük. A sajtszószt ráöntjük a tésztára, elkeverjük és nagyobb szufléformákba szedjük. 

Egy tálba szórjuk a panko morzsát, sózzuk, borsozzuk és összemorzsoljuk a kakukkfűlevelekkel, a puha vajjal és a reszelt parmezánnal. Megszórjuk a tészta tetejét a fűszeres morzsával, majd 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, amíg a teteje szép pirult nem lesz.

feher-mac-and-cheese (1)
Fehér mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Azt szokták mondani, ha látod a tésztát a mac and cheese-ben, akkor több sajt kell bele. És én ezt a feladatot nagyon komolyan vettem! :D

Hozzávalók

6 főre
500 g
olaszcsavart tészta
A sajtszószhoz
120 g
vaj
100 g
finomliszt
1.4 l
tej
400 g
fehér cheddar sajt
200 g
gruyere sajt
2 tk
fokhagymapor
2 tk
vöröshagymapor
só, bors
1 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
A tetejére
100 g
panko morzsa
só, bors
4 ág
kakukkfű
60 g
vaj
50 g
parmezán sajt

A fehér mac and cheese elkészítéséhez először a tésztát forró, sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson jelzett időnél 2-3 perccel korábban leszűrjük és félretesszük. 

Közben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett egy kicsit megpirítjuk, hogy a liszt ne maradjon nyers. 

Amikor kekszhez hasonló illata van és szép halvány morzsaszíne, hozzáöntjük a tejet és elkeverjük. Ha csomós maradna, botmixerrel átdolgozzuk. Addig főzzük a szószalapunkat, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. 

Ekkor mehet bele a reszelt cheddar és Gruyère sajt, a fokhagyma- és vöröshagymapor, só, bors. Addig keverjük, amíg el nem olvadnak a sajtok, majd beletesszük a natúr sajtos szendvicskrémet is, és homogénre elegyítjük. A sajtszószt ráöntjük a tésztára, elkeverjük és nagyobb szufléformákba szedjük. 

Egy tálba szórjuk a panko morzsát, sózzuk, borsozzuk és összemorzsoljuk a kakukkfűlevelekkel, a puha vajjal és a reszelt parmezánnal. Megszórjuk a tészta tetejét a fűszeres morzsával, majd 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, amíg a teteje szép pirult nem lesz.

feher-mac-and-cheese (1)
Fehér mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Ha tetszett a Fehér mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept