A gorgonzolás penne első lépéseként a tésztát sós vízben kifőzzük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben az olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és picit beforraljuk.
Ez a recept is pont olyan, hogy amíg megfő a tészta, addig simán elkészül a mártás is hozzá. :D Sajtimádóknak kötelező elkészíteni legalább egyszer, ha nem többször. :P
Hozzávalók
2 főre
300 g
penne tészta
300 g
gorgonzola
4 gerezd
fokhagyma
2 marék
friss spenót
só, bors
3 ek
olívaolaj
1 marék
dió
300 ml
tejszín
A gorgonzolás penne első lépéseként a tésztát sós vízben kifőzzük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben az olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és picit beforraljuk.
Ha tetszett a legegyszerűbb gorgonzolás penne pirított dióval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!