Tészták

Húsosmakarónisertésből

Húsos makaróni sertésből

Hozzávalók
250 g
makaróni tészta
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
75 g
trappista sajt
75 g
füstölt sajt
A húsos raguhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 tk
pirospaprika
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1.5 tk
őrölt kömény
50 g
sűrített paradicsom
250 ml
víz
250 ml
darabolt paradicsom

Elkészítés

A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A raguhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a darált húst. Ha nagyjából elfőtte a levét, hozzáadjuk a kétféle őrölt paprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd 15-20 percig rotyogtatjuk. 

Ha elkészült a ragu, a felét összekeverjük a tésztával, és kb. egy 25 x 25 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Rárakjuk a maradék húsos ragut, rákenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejfölt, ráreszeljük a sajtokat, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul az egész és össze nem áll egy kicsit.

www.streetkitchen.hu

Kiskoromban anyukám rengetegszer készítette, és nagyon szerettük! Nekünk darált csirkemellből csinálta, ugyan az eredeti verzió sertéshúsos, de abszolút az ízlésetekre van bízva, hogy milyen húst használtok hozzá.

Hozzávalók

4 - 6 főre
250 g
makaróni tészta
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
75 g
trappista sajt
75 g
füstölt sajt
A húsos raguhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 tk
pirospaprika
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1.5 tk
őrölt kömény
50 g
sűrített paradicsom
250 ml
víz
250 ml
darabolt paradicsom

A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A raguhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a darált húst. Ha nagyjából elfőtte a levét, hozzáadjuk a kétféle őrölt paprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd 15-20 percig rotyogtatjuk. 

Ha elkészült a ragu, a felét összekeverjük a tésztával, és kb. egy 25 x 25 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Rárakjuk a maradék húsos ragut, rákenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejfölt, ráreszeljük a sajtokat, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul az egész és össze nem áll egy kicsit.

Ha tetszett a Húsos makaróni sertésből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept