Így készül a húsvéti lasagne.
A húsvéti lasagne elkészítéséhez finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát egy serpenyőben 5-6 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az alaplé, valamint az apróra felkockázott sárgarépa és a sonka. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, sűrű raguvá főzzük, majd elzárjuk a lángot.
A besamelhez egy gyorsforralóban pár perc alatt lepirítjuk a lisztet az olvasztott vajon, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Nagyjából 3-5 perc alatt kiforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.
Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, majd jöhet egy réteg besamel.
Erre egy réteg tészta, majd a sonkás ragu, besamel és a spenótlevelek. Megint tészta, ragu, besamel, spenót, és addig ismételgetjük a rétegezést, míg elfogy a ragunk.
A lényeg, hogy a tetején besamel legyen az utolsó réteg, amit még megszórunk a reszelt mozzarellával és parmezánnal.
190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd várunk kb. 15 percet, hogy összeálljon, és kockákra vágva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 25 perc