Tészták

Petrezselyempesztós-húsgolyóstészta

Petrezselyempesztós-húsgolyós tészta

Hozzávalók
200 g
pappardelle tészta
1 ek
krémes kecskesajt
A húsgolyóhoz
300 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 tk
frissen őrölt bors
3 ek
olaj
A pesztóhoz
1 nagy csokor
friss petrezselyem
30 g
pirított napraforgómag
1 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
1 tk
7 ek
olívaolaj

Elkészítés
A húsgolyóhoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy evőkanál olajon 6-7 perc alatt, közepes lángon aranybarnára pirítjuk. A hagymát egy keverőtálba öntjük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon ugyanabban a serpenyőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tésztával összekeverjük a pesztót, tálakba szedjük, a húsgolyóval és a kecskesajttal tálaljuk.
Ha tetszett a húsgolyós tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Van olyan nap, amikor random kajákat találunk ki, azokból az alapanyagokból, ami éppen van. Ez a recept is egy ilyen napon született, és milyen jól tettem, hogy megcsináltam egy újabb pesztót, amit nemcsak tésztákhoz, hanem szendvicsbe vagy húsok mellé is használhattok! :P

Hozzávalók

2 főre
200 g
pappardelle tészta
1 ek
krémes kecskesajt
A húsgolyóhoz
300 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 tk
frissen őrölt bors
3 ek
olaj
A pesztóhoz
1 nagy csokor
friss petrezselyem
30 g
pirított napraforgómag
1 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
1 tk
7 ek
olívaolaj
A húsgolyóhoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy evőkanál olajon 6-7 perc alatt, közepes lángon aranybarnára pirítjuk. A hagymát egy keverőtálba öntjük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon ugyanabban a serpenyőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tésztával összekeverjük a pesztót, tálakba szedjük, a húsgolyóval és a kecskesajttal tálaljuk.
Ha tetszett a húsgolyós tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Petrezselyempesztós-húsgolyós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept