Tészták

Puttanescamakaróni

Puttanesca makaróni

Hozzávalók
300 g
makaróni tészta
5 gerezd
fokhagyma
4 - 5 db
olajban eltett szardella
1 db
piros chili
250 g
koktélparadicsom
350 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 ml
víz
15 db
fekete olívabogyó
50 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)
200 g
mozzarella
5 ek
olívaolaj

Elkészítés
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy nagy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a szardellát, és ha “felolvadt”, belerakjuk a felszeletelt friss chilit. 2 perc pirítás után mehet rá az elfelezett koktélparadicsom is. Sózzuk, borsozzuk, és további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával és vízzel. Beledobjuk a felszeletelt olívabogyót, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük tovább 10 percig.
Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal (a szárával együtt). Egy kb. 20x10 cm-es tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. Ráreszeljük a maradék parmezánt, és rátépkedjük a mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Általában, ha az emberek meglátnak egy receptet, amiben szardella van, egyből elmegy a kedvük az ételtől. DE! ez a szuper kis hal, ízesítőként funkcionál, legalább annyira, mint a parmezán. Egyáltalán ne várjatok hal ízt, mert nem olyan lesz, hiszen itt a sóssága és a karaktere adja a paradicsomszósz alapját.

Hozzávalók

4 főre
300 g
makaróni tészta
5 gerezd
fokhagyma
4 - 5 db
olajban eltett szardella
1 db
piros chili
250 g
koktélparadicsom
350 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 ml
víz
15 db
fekete olívabogyó
50 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)
200 g
mozzarella
5 ek
olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy nagy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a szardellát, és ha “felolvadt”, belerakjuk a felszeletelt friss chilit. 2 perc pirítás után mehet rá az elfelezett koktélparadicsom is. Sózzuk, borsozzuk, és további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával és vízzel. Beledobjuk a felszeletelt olívabogyót, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük tovább 10 percig.
Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal (a szárával együtt). Egy kb. 20x10 cm-es tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. Ráreszeljük a maradék parmezánt, és rátépkedjük a mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a Puttanesca makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept