
Ricottás-diós házi tortellini
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.ITT Zé megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt összedobni friss, házi tésztát.
Sütőtökös ravioli
A sütőtököt sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.Egy serpenyőben folovasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Rákanalazunk 4-5 evőkanálnyi sült sütőtököt, belereszeljük a paremzánt, sózzuk.A kinyújtott tlsztát négyzetekre vágjuk, rákanalazunk egy teáskanálnyi tölteléket, a tészta széleit vizes ecsettel megkenjük és a levegőt kinyomkodva a tötelék körül ráillesztjük a másik tésztalapot. A széleit lenyomkodjuk és lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a raviolit.