Tészták

Ricottás-diósházitortelliniéssütőtökösravioli

Ricottás-diós házi tortellini és sütőtökös ravioli

Hozzávalók
Ricottás-diós házi tortellini
A töltelékhez
8 - 10 db
zsályalevél
150 g
dió
250 g
ricotta
0.5 tk
1 ek
reszelt parmezán
0.5 tk
őrölt szerecsendió
 A mártáshoz
100 g
krémes gorgonzola
10 g
reszelt parmezán
kevés só
frissen őrölt szerecsendió
Sütőtökös ravioli
A töltekékhez
0.5 db
sütőtök
frissen őrölt bors
1 tk
0.5 tk
füstölt pirospaprika
2 ág
kakukkfű
3 - 4 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
vaj
20 g
reszelt paremzán
A mártáshoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
salottahagyma
100 ml
száraz fehérbor
100 ml
tejszín
2 ek
vaj
1 ek
vaj

Elkészítés
img_1640_1.jpg

Ricottás-diós házi tortellini

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.ITT Zé megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt összedobni friss, házi tésztát.
img_1666_1.jpg
A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük a töltelékkel és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a két csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Sütőtökös ravioli

A sütőtököt sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.Egy serpenyőben folovasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Rákanalazunk 4-5 evőkanálnyi sült sütőtököt, belereszeljük a paremzánt, sózzuk.A kinyújtott tlsztát négyzetekre vágjuk, rákanalazunk egy teáskanálnyi tölteléket, a tészta széleit vizes ecsettel megkenjük és a levegőt kinyomkodva a tötelék körül ráillesztjük a másik tésztalapot. A széleit lenyomkodjuk és lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a raviolit.
img_1691.jpg
A mártáshoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. 1-2 percig forraljuk, majd vékony szeletekben hozzáadjuk a hideg vajat. Összeforgatjuk a kifőtt raviolival és azonnal fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb, mint egy adag friss, olasz, házi pasta. Na, mi most ezt tovább fokozzuk, mert egy ricottás-diós tortellini receptet mutatunk nektek, amire megy egy csomó gorgonzola és persze PARMEZÁN! Sőt, kaptok egy frankó sütőtökös ravioli receptet is. Mindenképp próbáljátok ki, mert a tortellini az egyik leghelyesebb olasz töltött tésztácska, de komolyan. 

Hozzávalók

3 - 4 főre
Ricottás-diós házi tortellini
A töltelékhez
8 - 10 db
zsályalevél
150 g
dió
250 g
ricotta
0.5 tk
1 ek
reszelt parmezán
0.5 tk
őrölt szerecsendió
 A mártáshoz
100 g
krémes gorgonzola
10 g
reszelt parmezán
kevés só
frissen őrölt szerecsendió
Sütőtökös ravioli
A töltekékhez
0.5 db
sütőtök
frissen őrölt bors
1 tk
0.5 tk
füstölt pirospaprika
2 ág
kakukkfű
3 - 4 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
vaj
20 g
reszelt paremzán
A mártáshoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
salottahagyma
100 ml
száraz fehérbor
100 ml
tejszín
2 ek
vaj
1 ek
vaj
img_1640_1.jpg

Ricottás-diós házi tortellini

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.ITT Zé megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt összedobni friss, házi tésztát.
img_1666_1.jpg
A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük a töltelékkel és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a két csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Sütőtökös ravioli

A sütőtököt sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.Egy serpenyőben folovasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Rákanalazunk 4-5 evőkanálnyi sült sütőtököt, belereszeljük a paremzánt, sózzuk.A kinyújtott tlsztát négyzetekre vágjuk, rákanalazunk egy teáskanálnyi tölteléket, a tészta széleit vizes ecsettel megkenjük és a levegőt kinyomkodva a tötelék körül ráillesztjük a másik tésztalapot. A széleit lenyomkodjuk és lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a raviolit.
img_1691.jpg
A mártáshoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. 1-2 percig forraljuk, majd vékony szeletekben hozzáadjuk a hideg vajat. Összeforgatjuk a kifőtt raviolival és azonnal fogyasztjuk.

Ha tetszett a Ricottás-diós házi tortellini és sütőtökös ravioli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept