Vegetáriánus ételek

Bánhxéo,avietnámisóspalacsinta

Bánh xéo, a vietnámi sós palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
200 g
rizsliszt
1 db
tojás
1 tk
1 tk
kurkuma
400 ml
zsíros kókusztej
A töltelékhez
3 ek
szezámmag-olaj
100 g
shitake gomba (ha nincs, akkor sima csiperke is megteszi)
1 db
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 marék
mungóbab-csíra
0.5 db
lime
1 tk
barnacukor
3 ek
szójaszósz
1 kis csokor
koriander

Elkészítés
1. A rizslisztet egy keverőtálba öntjük, hozzádobjuk a tojást, a sót és a kurkumát.2. A kókusztejet több részletben hozzákeverjük a liszthez, ügyelve arra, hogy teljesen csomómentesre legyen keverve egy habverővel. Félretesszük.3. Tűzforró serpenyőbe öntjük a szezámolajat és rádobjuk a gombát. Intenzíven lepirítjuk anélkül, hogy megsóznánk.4. Gyufaszál vékonyságúra (julienne) szeleteljük a sárgarépát és ezt, valamint a vékony szeletekre vágott fokhagymát is a gombához dobjuk. Jöhet hozzá a mungóbab-csíra, a barnacukor,a lime kifacsart leve, a szójaszósz és a koriander finomra vágott szára is. Az egészet gyorsan összeforgatjuk és átpirítjuk.
prev_10.jpg
5. Az időközben kicsit sűrűsödött tésztához adunk annyi vizet, hogy egy hagyományos palacsinta-tészta állagot kapjunk (kb. 1 dl) és jól összekeverjük.6. A tésztából hagyományos módon kis palacsintákat sütünk (ha rengeteg apró lyuk keletkezik a tésztán, nem kell beparázni, mert az így normális).7. Tálalásnál a palacsintákba pakoljuk a gombás tölteléket, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal, lime levével és meghintjük durvára vágott korianderrel. Forrón meg is esszük.

www.streetkitchen.hu

Ezek a szupervagány vietnámi palacsinták rizslisztből és kókusztejjel készülnek, így glutén-, és laktózmentesek is egyben! És milyen jól néznek ki!! És milyen finomak!! 0% kompromisszum, 100% élvezet!

Hozzávalók

1
A palacsintához
200 g
rizsliszt
1 db
tojás
1 tk
1 tk
kurkuma
400 ml
zsíros kókusztej
A töltelékhez
3 ek
szezámmag-olaj
100 g
shitake gomba (ha nincs, akkor sima csiperke is megteszi)
1 db
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 marék
mungóbab-csíra
0.5 db
lime
1 tk
barnacukor
3 ek
szójaszósz
1 kis csokor
koriander
1. A rizslisztet egy keverőtálba öntjük, hozzádobjuk a tojást, a sót és a kurkumát.2. A kókusztejet több részletben hozzákeverjük a liszthez, ügyelve arra, hogy teljesen csomómentesre legyen keverve egy habverővel. Félretesszük.3. Tűzforró serpenyőbe öntjük a szezámolajat és rádobjuk a gombát. Intenzíven lepirítjuk anélkül, hogy megsóznánk.4. Gyufaszál vékonyságúra (julienne) szeleteljük a sárgarépát és ezt, valamint a vékony szeletekre vágott fokhagymát is a gombához dobjuk. Jöhet hozzá a mungóbab-csíra, a barnacukor,a lime kifacsart leve, a szójaszósz és a koriander finomra vágott szára is. Az egészet gyorsan összeforgatjuk és átpirítjuk.
prev_10.jpg
5. Az időközben kicsit sűrűsödött tésztához adunk annyi vizet, hogy egy hagyományos palacsinta-tészta állagot kapjunk (kb. 1 dl) és jól összekeverjük.6. A tésztából hagyományos módon kis palacsintákat sütünk (ha rengeteg apró lyuk keletkezik a tésztán, nem kell beparázni, mert az így normális).7. Tálalásnál a palacsintákba pakoljuk a gombás tölteléket, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal, lime levével és meghintjük durvára vágott korianderrel. Forrón meg is esszük.

Ha tetszett a Bánh xéo, a vietnámi sós palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept