Vegetáriánus ételek

Fusillifejessaláta-pesztóval

Fusilli fejessaláta-pesztóval

Hozzávalók
0.5 fej
fejes saláta
1 csokor
zöld fűszer vegyesen: oregánó, kakukkfű, metélőhagyma, bazsalikom, zsálya vagy ami épp van
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
30 g
reszelt parmezán
só, bors
100 ml
olívaolaj
2 ek
natúr tökmag
1 ek
krémsajt
200 g
fusilli
1 kis marék
fekete olajbogyó
1 db
citrom

Elkészítés

A fél fej salátát jó alaposan átmossuk, feldaraboljuk, és egy aprítógépben két részletben finomra zúzzuk. Elsőre úgy tűnhet, hogy sok lesz, de nyugi, nagyon össze fog esni! Jöhet hozzá az összes zöld fűszer, a fokhagyma, a reszelt parmezán ⅔ része, só, bors, az olívaolaj fele és a tökmag fele is. Az egészet lezúzzuk, ha kell, még ízesítjük, és adunk hozzá még olajat, hogy pesztó állagot kapjunk. Hozzáadjuk a krémsajtot, és ezzel is összemixeljük. 

A fusillit forró, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és összeforgatjuk a salátapesztóval. A fekete olajbogyót és a maradék tökmagot durvára vágjuk, ráreszeljük egy fél citrom héját és egy kevés finomra vágott zöld fűszerrel együtt az egészet összekeverjük. Ezt a gremolatát rászórjuk a tésztára, locsolunk rá még egy kis olívaolajat, meghintjük parmezánnal, és kész is vagyunk. 

www.streetkitchen.hu

Van otthon egy nagy adag fejes salátátok, de nem akartok tojásos galuskát enni? Semmi para, itt egy jó pesztó, amit most egy fusillihez kevertem, de bármilyen tésztához tök jól passzol!

Hozzávalók

2 főre
0.5 fej
fejes saláta
1 csokor
zöld fűszer vegyesen: oregánó, kakukkfű, metélőhagyma, bazsalikom, zsálya vagy ami épp van
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
30 g
reszelt parmezán
só, bors
100 ml
olívaolaj
2 ek
natúr tökmag
1 ek
krémsajt
200 g
fusilli
1 kis marék
fekete olajbogyó
1 db
citrom

A fél fej salátát jó alaposan átmossuk, feldaraboljuk, és egy aprítógépben két részletben finomra zúzzuk. Elsőre úgy tűnhet, hogy sok lesz, de nyugi, nagyon össze fog esni! Jöhet hozzá az összes zöld fűszer, a fokhagyma, a reszelt parmezán ⅔ része, só, bors, az olívaolaj fele és a tökmag fele is. Az egészet lezúzzuk, ha kell, még ízesítjük, és adunk hozzá még olajat, hogy pesztó állagot kapjunk. Hozzáadjuk a krémsajtot, és ezzel is összemixeljük. 

A fusillit forró, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és összeforgatjuk a salátapesztóval. A fekete olajbogyót és a maradék tökmagot durvára vágjuk, ráreszeljük egy fél citrom héját és egy kevés finomra vágott zöld fűszerrel együtt az egészet összekeverjük. Ezt a gremolatát rászórjuk a tésztára, locsolunk rá még egy kis olívaolajat, meghintjük parmezánnal, és kész is vagyunk. 

Ha tetszett a Fusilli fejessaláta-pesztóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept