Vegetáriánus ételek

Pisto,azandalúzlecsó

Pisto, az andalúz lecsó

Hozzávalók
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 - 1 db
zöld és piros kaliforniai paprika
700 g
érett paradicsom
2 db
saláta cukkini
2 db
kisebb padlizsán
só, bors
római kömény
4 - 5 szál
friss oregánó
4 - 5 szál
friss kakukkfű
4 - 5 szál
friss rozmaring
4 db
tojás
1 csokor
friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés
A paradicsomok alján “X” alakban bevágást ejtünk, és lobogó, forró vízben kb. 5 percig főzzük, majd jeges vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni, ezután meghámozzuk őket.
Egy magasabb falú edényben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott hagymát és a fokhagymát, és pár percig fonnyasztjuk. A paprikákat falatnyi kockákra vágjuk és mehet a hagymához, sóval ízesítjük. Néhány perc után jöhet a felaprított paradicsom is, szintén sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük, közepesen alacsony lángon. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, majd kicsit később a padlizsánt is. Minden lépésnél sózunk, borsozunk. Beleszórjuk a római köményt is, valamint  a felaprított friss zöldfűszereket is. Lefedve további 6-8 percig főzzük, ez idő alatt kevés olívaolajon tükörtojásokat sütünk, amiket tálalásnál a tetejére teszünk és sok friss petrezselyemmel szórjuk meg.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Pisto[/caption]Ha tetszett a pisto receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szinte minden nemzetnek van saját lecsója, ami tele van zöldségekkel, gyorsan elkészül és a nap bármely étkezésére tökéletes. Az én nagy kedvencem a spanyol pisto, imádom benne a sok friss fűszert, a színeit és a könnyedségét. Ezzel nem lehet mellényúlni, teszteljétek ti is a következő kiránduláson, vagy kerti partin!

Hozzávalók

4 főre
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 - 1 db
zöld és piros kaliforniai paprika
700 g
érett paradicsom
2 db
saláta cukkini
2 db
kisebb padlizsán
só, bors
római kömény
4 - 5 szál
friss oregánó
4 - 5 szál
friss kakukkfű
4 - 5 szál
friss rozmaring
4 db
tojás
1 csokor
friss petrezselyem a tálaláshoz
A paradicsomok alján “X” alakban bevágást ejtünk, és lobogó, forró vízben kb. 5 percig főzzük, majd jeges vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni, ezután meghámozzuk őket.
Egy magasabb falú edényben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott hagymát és a fokhagymát, és pár percig fonnyasztjuk. A paprikákat falatnyi kockákra vágjuk és mehet a hagymához, sóval ízesítjük. Néhány perc után jöhet a felaprított paradicsom is, szintén sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük, közepesen alacsony lángon. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, majd kicsit később a padlizsánt is. Minden lépésnél sózunk, borsozunk. Beleszórjuk a római köményt is, valamint  a felaprított friss zöldfűszereket is. Lefedve további 6-8 percig főzzük, ez idő alatt kevés olívaolajon tükörtojásokat sütünk, amiket tálalásnál a tetejére teszünk és sok friss petrezselyemmel szórjuk meg.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Pisto[/caption]Ha tetszett a pisto receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Pisto, az andalúz lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept