A röszti baconnel elkészítve igazi ínyenc reggeli. Elkészítésének első lépéseként a burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük, a vöröshagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk. A burgonyát megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. Összekeverjük a hagymát a burgonyával, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a kakukkfüvet, a parmezánt, a tojásokat és jól átgyúrjuk.
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a baconszeleteket, közben hozzáadjuk a chilit és a barna cukrot. A megpirult bacont félrerakjuk, kevés olajat öntünk a serpenyőbe, kisebb tenyérnyi korongokat formázunk a röszti tésztájából és oldalanként pár perc alatt megsütjük őket. A serpenyőben 3-4 tojásból rántottát készítünk, sózzuk, borsozzuk. A mártogatóshoz a tejfölt elkeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és apróra vágott snidlinggel.
