Hozzávalók
A tócsnihoz
- 600 g krumpli
- 55 g liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 20 ml olaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- 170 g tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 0.25 csokor snidling
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 600 g krumpli
- 55 g liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 20 ml olaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- 170 g tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 0.25 csokor snidling
A tócsnihoz a burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, borssal, valamint az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel. A masszát sütőpapíros tepsire adagoljuk, megformázzuk, lekenjük vékonyan olajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg aranybarnára és ropogósra sül.
A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük, és ezzel tálaljuk a tócsnikat.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Összesen: 35- 40 perc
Ha tetszett a tócsni sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Bár a tócsni sütőben elkészítve egészségesebb, nem tudjuk és nem is akarjuk cáfolni, hogy olajban sülve is isteni finom. Aki a klasszikusabb tócsnikért rajong, az most jól figyeljen! Van az oldalon jópár recept, az alaprecepttől kezdve a szezonálisakig, amiket érdemes kipróbálni.
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk
Sajttal töltött baconös tócsni