Hozzávalók
- 750 g burgonya (pucolt)
- só
- 60 g liszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 ml olaj
Hozzávalók
- 750 g burgonya (pucolt)
- só
- 60 g liszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 ml olaj
A krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét. Kinyomkodjuk amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, ezután összedolgozzuk.
Egy serpenyőben közepesen erős lángon olajat melegítünk. A masszából korongokat formázunk a kezünkkel, és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a rösztiket. Önmagában, de köretként is kiváló étel.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a fokhagymás röszti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!