A legjobb reggelik

Medvehagymásomlett

Medvehagymás omlett

Hozzávalók
2 ek
habtejszín
8 db
tojás
só, bors
1 csokor
medvehagyma
4 ek
vaj

Elkészítés

A medvehagymás omlett elkészítéséhez a tojásokat felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felaprított medvehagymát.

Két körben fogjuk kisütni ezt a mennyiséget. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajat olvasztunk közepes lángon, majd mikor felolvadt a vaj és szép lassan gyöngyözik, de még nem kezdett el barnulni, ekkor beleöntjük a tojásos keverék felét. Elegyengetjük, hogy kitöltse a serpenyőt, majd hagyjuk fedő alatt 2-3 percig sülni, majd szépen körkörös mozdulatokkal, néha megmozgatva a serpenyőt elkészítjük az omlettet. Ami akkor van készen, ha alul már barnás, de a közepe kissé folyós, ekkor vagy óvatosan feltekerjük egy spatula, villa segítségével, vagy félbehajtva tálaljuk sok friss zöldséggel és kovászos kenyérrel.

medvehagymas-omlett
Medvehagymás omlett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 20 perc

Nem csak a nyíló virágok és a madárcsicsergés miatt kedveljük annyira a tavaszt, hanem azért is, mert ilyenkor bújnak elő a földből a medvehagymák. Ilyenkor igyekszünk minél több receptbe belecsempészni ezt a fantasztikus zöldséget. Az alábbi kaják elnyereik majd a tetszéseteket, ha ti is medvehagyma megszállottak vagytok.

Medvehagymával töltött csirkemell

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

www.streetkitchen.hu

Annyira, de annnnnnnnnnnyira tökéletes reggeli opció a medvehagymaszezonban ez a szuper lágy medvehagymás omlett, hogy nem hibáztatlak, ha majd minden nap ezt kéred reggelire.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
habtejszín
8 db
tojás
só, bors
1 csokor
medvehagyma
4 ek
vaj

A medvehagymás omlett elkészítéséhez a tojásokat felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felaprított medvehagymát.

Két körben fogjuk kisütni ezt a mennyiséget. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajat olvasztunk közepes lángon, majd mikor felolvadt a vaj és szép lassan gyöngyözik, de még nem kezdett el barnulni, ekkor beleöntjük a tojásos keverék felét. Elegyengetjük, hogy kitöltse a serpenyőt, majd hagyjuk fedő alatt 2-3 percig sülni, majd szépen körkörös mozdulatokkal, néha megmozgatva a serpenyőt elkészítjük az omlettet. Ami akkor van készen, ha alul már barnás, de a közepe kissé folyós, ekkor vagy óvatosan feltekerjük egy spatula, villa segítségével, vagy félbehajtva tálaljuk sok friss zöldséggel és kovászos kenyérrel.

medvehagymas-omlett
Medvehagymás omlett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 20 perc

Nem csak a nyíló virágok és a madárcsicsergés miatt kedveljük annyira a tavaszt, hanem azért is, mert ilyenkor bújnak elő a földből a medvehagymák. Ilyenkor igyekszünk minél több receptbe belecsempészni ezt a fantasztikus zöldséget. Az alábbi kaják elnyereik majd a tetszéseteket, ha ti is medvehagyma megszállottak vagytok.

Medvehagymával töltött csirkemell

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Ha tetszett a Medvehagymás omlett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept