Hozzávalók
- 100 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 1 csokor medvehagyma (kb. 80 g/csokor)
- 1 ½ tk só
- 400 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 20 g parmezán
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- 80 g puha vaj
- 1 db tojás a lekenéshez
Hozzávalók
- 100 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 1 csokor medvehagyma (kb. 80 g/csokor)
- 1 ½ tk só
- 400 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 20 g parmezán
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- 80 g puha vaj
- 1 db tojás a lekenéshez
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az aprított medvehagymát és a többi hozzávalót. Alaposan kidagasztjuk, félretesszük egy meleg helyre és hagyjuk, hogy a duplájára keljen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét, majd egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztés: min. 60 perc
- Sütési idő: 17-18 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!