Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 2 ek pesztó
- 125 g krémsajt
- só, bors
- 640 g csirkemellfilé
- 4 ek vaj
- 50 g parmezán
Medvehagymával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 2 ek pesztó
- 125 g krémsajt
- só, bors
- 640 g csirkemellfilé
- 4 ek vaj
- 50 g parmezán
A medvehagymával töltött csirkemell első lépéseként a medvehagymát durvára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd az olajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehet egy aprítógépbe, majd hozzáadjuk a pesztót, krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és krémesre daráljuk. Habzsákba töltjük, majd előkészítjük a csirkemelleket.
A csirkemellfiléket megtisztítjuk, egy kisebb késsel a húsba zsebet szúrunk és ebbe belenyomjuk a krémet. A zsebet érdemes kicsit kitágítani az ujjunkkal, hogy több krém férjen el benne.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a megtöltött filéket belehelyezzük és 4-5 perc alatt alaposan lepirítjuk, közepes hőmérsékletnél egy cseppet magasabban, majd a tetejükre parmezánt reszelünk, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben sütjük addig, míg a maghő eléri az 65 fokot. Ez kb. 10 perc, majd grill fokozatra kapcsolunk, és szépen rápirítjuk a sajtot 5 perc alatt.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!