A padlizsánkrém télire receptjének elkészítéséhez először a padlizsánokat villával megszurkáljuk, egy tepsire rakjuk és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 50 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, amikor egy villával könnyedén át tudjuk szúrni.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk és a húsát egy tálba tesszük. Nekem a 2 kilóból végül 560 gramm padlizsánhúsom lett.
Az így kapott padlizsánt egy késes aprítóba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a vöröshagymát és a majonézt, és az egészet krémesre zúzzuk.
A padlizsánkrémet csírátlanított üvegbe tesszük. A tetejét megszórjuk a borkősavval és mehet is a hűtőbe.
Padlizsánkrémtélire


Egy jó krém mellé az sem baj, ha mindössze egy kis kenyerünk és némi zöldségünk van otthon. De az utóbbi akár el is hanyagolható, hiszen egy padlizsánkrémmel vastagon megkent kenyér mellé nem is nagyon kell más, és máris kész a szuper reggeli vagy vacsora.
A padlizsánkrém az egyik legfinomabb mediterrán csemege, ami a pirított padlizsán és a fokhagyma karakteres ízét krémes, selymes textúrában hozza el az asztalra. Nemcsak szendvicsek, pirítósok vagy falatkák tökéletes kísérője, de akár előételként is megállja a helyét. A könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás mindig siker, ha vendégeket vársz.
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánkrém télire receptjének elkészítéséhez először a padlizsánokat villával megszurkáljuk, egy tepsire rakjuk és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 50 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, amikor egy villával könnyedén át tudjuk szúrni.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk és a húsát egy tálba tesszük. Nekem a 2 kilóból végül 560 gramm padlizsánhúsom lett.
Az így kapott padlizsánt egy késes aprítóba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a vöröshagymát és a majonézt, és az egészet krémesre zúzzuk.
A padlizsánkrémet csírátlanított üvegbe tesszük. A tetejét megszórjuk a borkősavval és mehet is a hűtőbe.

Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 50 perc
A titok a padlizsán alapos sütésében rejlik: így a füstös ízek kiemelkednek, és a krém természetesen lágy, olajos állagú lesz. Kis kreativitással ízesíthetjük citrommal, petrezselyemmel vagy akár pirított magvakkal, így minden alkalomra új arculatot adhatunk neki.
Rajongsz a padlizsános kajákért? Akkor van egy jó hírünk, nem spóroltunk velük! Íme három recept amire lecsaphatsz még a padlizsánkrém után!
Zöldségekkel töltött padlizsán
Ha tetszett a padlizsánkrém télire receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák




