Hozzávalók
- 200 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 2 ek olívaolaj + a forma kikenéséhez
- 100 g kuszkusz
- 300 g padlizsán
- 200 ml görög joghurt
- 1 csipet chipotle chilipehely
- ½ csokor menta
- ½ csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g light pizzamozzarella
Hozzávalók
- 200 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 2 ek olívaolaj + a forma kikenéséhez
- 100 g kuszkusz
- 300 g padlizsán
- 200 ml görög joghurt
- 1 csipet chipotle chilipehely
- ½ csokor menta
- ½ csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g light pizzamozzarella
A kuszkusszal töltött padlizsán zöldfűszeres joghurttal első lépéseként az alaplevet sózzuk, borsozzuk, felforraljuk az olívaolajjal együtt, majd beleöntjük a kuszkuszt, és lefedve hagyjuk gőzölődni 10 percig.
A padlizsánt egy mandolinnal 3 mm vastagra szeleteljük, majd száraz, füstölgő grillserpenyőben, oldalanként nagyjából 1-2 perc alatt megpirítjuk. A padlizsánra teszünk a kuszkuszból, majd feltekerjük.
A joghurtot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, frissen aprított mentával és korianderrel, belenyomjuk a fokhagymát, és alaposan összekeverjük.
A feltekert padlizsánokat enyhén kiolajozott sütőformába tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál megcsorgatjuk a fűszeres joghurttal, és megszórjuk friss mentával.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kuszkusszal töltött padlizsán zöldfűszeres joghurttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tuti padlizsános recept:
Padlizsános tészta karamellizált hagymával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 58 g
Zsír: 4 g
Kalória: 299 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 30.01 g
Szénhidrát: 116.85 g
Zsír: 7.6 g
Kalória: 597.84 kcal