A legjobb reggelik

Sajttaltöltöttbaconöstócsni

Sajttal töltött baconös tócsni

Hozzávalók
5 szelet
bacon
70 g
füstölt sajt
70 g
trappista
500 g
krumpli
1 tk
4 ek
liszt
1 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
olaj a sütéshez

Elkészítés

A sajttal töltött baconös tócsni elkészítéséhez a bacont egy száraz serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd aprítógépbe tesszük, és lezúzzuk. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük.

A krumplit megpucoljuk, lereszeljük, és összeforgatjuk 1 teáskanál sóval. 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk, és összeforgatjuk a baconmorzsával. Újra 10 percig állni hagyjuk.

A tenyerünkbe veszünk egy kis adagot a krumplis masszából, kicsit kilapítjuk, a közepére egy kevés sajtot szórunk, és befedjük a masszával. A széleit jól lenyomkodjuk.

Egy serpenyőben 2 cm magasan olajat melegítünk, amiben a tócsnikat közepes lángon aranybarnára sütjük, és kész is.

sajttal töltött baconös tócsni

Még több tócsni:

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal
Csirkés édesburgonya-tócsni
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

www.streetkitchen.hu

A tócsni önmagában akkora királyság, hogy nem mehetünk el szó nélkül mellette. Viszont még finomabb lesz, ha felturbózod egy kis baconnel, és megtöltöd sajttal is.

Hozzávalók

4 főre
5 szelet
bacon
70 g
füstölt sajt
70 g
trappista
500 g
krumpli
1 tk
4 ek
liszt
1 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
olaj a sütéshez

A sajttal töltött baconös tócsni elkészítéséhez a bacont egy száraz serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd aprítógépbe tesszük, és lezúzzuk. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük.

A krumplit megpucoljuk, lereszeljük, és összeforgatjuk 1 teáskanál sóval. 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk, és összeforgatjuk a baconmorzsával. Újra 10 percig állni hagyjuk.

A tenyerünkbe veszünk egy kis adagot a krumplis masszából, kicsit kilapítjuk, a közepére egy kevés sajtot szórunk, és befedjük a masszával. A széleit jól lenyomkodjuk.

Egy serpenyőben 2 cm magasan olajat melegítünk, amiben a tócsnikat közepes lángon aranybarnára sütjük, és kész is.

sajttal töltött baconös tócsni

Még több tócsni:

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal
Csirkés édesburgonya-tócsni
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

Ha tetszett a Sajttal töltött baconös tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept