A sajttal töltött baconös tócsni elkészítéséhez a bacont egy száraz serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd aprítógépbe tesszük, és lezúzzuk. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük.
A krumplit megpucoljuk, lereszeljük, és összeforgatjuk 1 teáskanál sóval. 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk, és összeforgatjuk a baconmorzsával. Újra 10 percig állni hagyjuk.
A tenyerünkbe veszünk egy kis adagot a krumplis masszából, kicsit kilapítjuk, a közepére egy kevés sajtot szórunk, és befedjük a masszával. A széleit jól lenyomkodjuk.
Egy serpenyőben 2 cm magasan olajat melegítünk, amiben a tócsnikat közepes lángon aranybarnára sütjük, és kész is.

Még több tócsni:
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal
Csirkés édesburgonya-tócsni
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk