A spárgás quiche tésztájához a lisztekhez keverjük a sót, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát hagyjuk állni a hűtőben.
Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a formába, levágjuk a széleit, a tetejét megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a spárga vastag szárát eltávolítjuk, a megmaradt részét pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A póréhagymát hosszában elfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy csipet sóval lepirítjuk az olajon. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, az 1-1,5 cm-es kockákra vágott kolbásszal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd belekeverjük a pirított hagymát is.
Az elősütött tésztára tesszük a spárgát, leöntjük a tojásos keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és mehet vissza a sütőbe 30-40 percre. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet. A spárgás quiche mellé illik némi saláta, kínálhatjuk például rukkolával.

Elkészítési idő: 80 perc