Hirdetés
Bespájzolva

Quiche, ahogyan Zé szereti

Hozzávalók

4
személyre
+

Az omlós tésztához

200 g liszt
125 g vaj
1 db tojás
1 csapott tk só
1 ek jéghideg víz

 A töltelékhez

200 ml tejszín
100 ml tej
4 egész tojás
só, bors
szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
5 dkg edami sajt
5 dkg érett camembert sajt
5 dkg friss bébispenót (vagy rukkola)
5 szelet baconszalonna
3 - 4 szem csiperkegomba, vagy 1 nagyobb vargánya
2 ág friss kakukkfű
1 tk vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Quiche, ahogyan Zé szereti

A tojásos tölteléket ér telepakolni baconnel, vagy sonkával, tehát reggelire is tökéletes, viszont egy omlós-vajas tésztában sült ételről van szó, így ebédre, vagy vacsorára is igazán laktató lehet, főleg egy finom salátával kiegészítve. A legjobb, ha vacsorára készítitek, és másnap, hidegen fogyasztva is zseniális lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
64
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

Az omlós tésztához

200 g liszt
125 g vaj
1 db tojás
1 csapott tk só
1 ek jéghideg víz

 A töltelékhez

200 ml tejszín
100 ml tej
4 egész tojás
só, bors
szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
5 dkg edami sajt
5 dkg érett camembert sajt
5 dkg friss bébispenót (vagy rukkola)
5 szelet baconszalonna
3 - 4 szem csiperkegomba, vagy 1 nagyobb vargánya
2 ág friss kakukkfű
1 tk vaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy keverőtálba öntjük a lisztet, bele a kemény, darabokra vagdosott hideg vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá válik. Ekkor beleütünk egy egész tojást, majd hozzáöntjük a kanálnyi jéghideg vizet, és az egészet gyors fokozaton homogén tésztává dolgozzuk össze. A tésztát pár gyors mozdulattal még kézzel összedolgozzuk. Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a tésztát pedig belisztezett nyújtódeszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd beleborítjuk a kivajazott sütőformába. Körbe mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a sodrófát a forma peremén végiggörgetve levágjuk a kilógó részeket (ezt késsel is kiigazíthatjuk).  Alaposan megszurkáljuk egy villával, majd alufóliával beborítjuk, és száraz borsót vagy babot töltünk rá nehezékként. 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, eltávolítjuk a „nehezéket” fóliástól, és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben.

Közben egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejet és a tojásokat. Sóval, tört borssal, frissen reszelt szerecsendióval és egy vékonyra szeletelt, kevés sóval összepépesített fokhagymagerezddel ízesítjük. Az edami sajtot kis kockákra vágjuk, beleszórjuk a tálba és alaposan összekeverjük a tojásos-tejszínes keveréket.  A baconszalonnát egy kevéske olajon félig megsütjük és félretesszük. A serpenyőben jó alaposan lepirítjuk a húsos szeletekre vágott gombát, mellédobunk két ág kakukkfüvet, egy gerezd megroppantott fokhagymát és egy teáskanálnyi vajat, amivel jól átforgatjuk az egészet és a bacon mellé félretesszük. Összeállítjuk a quiche-t: Az elősütött tésztába beletöltjük a tojásos-tejszínes-spenótos keveréket, tetejére pakoljuk az elősütött bacont, a lepirított gombát és a kis darabokra tépkedett lágy camembert sajtot. Az egészet sütőbe dobjuk, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva, melegen tálaljuk, de később langyosan, sőt hidegen is finom.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások