Hozzávalók

1
20-25 cm átmérőjű tepsihez:
+
150 g csirkemellsonka
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
100 g friss spenót
só, bors
0.25 db szerecsendió
1 csomag quiche-tészta

A töltelékhez

2 db tojás
só, bors
2 ek zöld pesztó
½ db citrom héja
50 g parmezán
100 g gouda
500 ml habtejszín

A tálaláshoz

friss rukkola a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Ha szeretnétek egy szupermegúszós és tápláló kaját, de tényleg kevés időtök van, akkor érdemes bolti tésztát használni, mondjuk, egy pite elkészítéséhez. A vegák kihagyhatják a sonkát, és akár tofut morzsolhatnak bele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
20-25 cm átmérőjű tepsihez:
+
150 g csirkemellsonka
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
100 g friss spenót
só, bors
0.25 db szerecsendió
1 csomag quiche-tészta

A töltelékhez

2 db tojás
só, bors
2 ek zöld pesztó
½ db citrom héja
50 g parmezán
100 g gouda
500 ml habtejszín

A tálaláshoz

friss rukkola a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Kis kockákra vágjuk a sonkát és a hagymákat, majd aranybarnára pirítjuk az olajon. Közben összekeverjük a tojást sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a spenótot, a pesztót, a reszelt citromhéjat, a sajtokat és a habtejszínt, és beleforgatjuk a kihűlt pirított sonkát. 

A quiche-tésztát a piteformába nyomkodjuk, megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 2 perc alatt elősütjük. Ezután belerakjuk a tölteléket, elsimítjuk, és visszarakjuk fél órára. Szeletekre vágva, friss rukkolával tálaljuk.

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Ha tetszett a spenótos-sonkás-pesztós quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Megúszós quiche

Virslis-spenótos batyu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?