Adventi kalendárium

Pesztós-sajtoskarácsonyfalevelestésztából

Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Hozzávalók
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 csomag
krémsajt
(150 g-os kiszerelés)
1 üveg
pesztó
(185 g-os kiszerelés)
100 g
pizzamozzarella
1 db
tojás
10 g
vaj
4 - 5 db
olajban eltett szárított paradicsom
20 g
dió

Elkészítés

A karácsonyfa elkészítéséhez a leveles tésztákat kicsomagoljuk, majd a rajta lévő sütőpapírral együtt egymásra fektetjük, és a kés tompa élével hosszanti alakban fenyőfa alakot vágunk belőle úgy, hogy a sütőpapírt ne vágjuk el, így mindkét tészta ugyanolyan formájú lesz.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A krémsajtot a pesztóval egy tálban összekeverjük, majd az egyik formázott tésztára kenjük. A mozzarellát lereszeljük, majd a pesztós rétegre szórjuk.  A másik formázott tésztát ennek a tetejére illesztjük, és a széleit lenyomkodjuk. 

A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, majd vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott “ágakat” megcsavarjuk.

Tojással megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, a tetejét még forrón megkenjük a vajjal. Végül kockázott szárított paradicsommal és aprított dióval díszítjük fel a karácsonyfát.

pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából
Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Elkészítési idő: 25-30 perc

Még több ünnepi fogás:

Narancsos kacsás pirított tészta
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Cserépedényben sült töltött káposzta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, ami tutira feldobja az ünnepi asztalt.

Hozzávalók

4 főre
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 csomag
krémsajt
(150 g-os kiszerelés)
1 üveg
pesztó
(185 g-os kiszerelés)
100 g
pizzamozzarella
1 db
tojás
10 g
vaj
4 - 5 db
olajban eltett szárított paradicsom
20 g
dió

A karácsonyfa elkészítéséhez a leveles tésztákat kicsomagoljuk, majd a rajta lévő sütőpapírral együtt egymásra fektetjük, és a kés tompa élével hosszanti alakban fenyőfa alakot vágunk belőle úgy, hogy a sütőpapírt ne vágjuk el, így mindkét tészta ugyanolyan formájú lesz.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A krémsajtot a pesztóval egy tálban összekeverjük, majd az egyik formázott tésztára kenjük. A mozzarellát lereszeljük, majd a pesztós rétegre szórjuk.  A másik formázott tésztát ennek a tetejére illesztjük, és a széleit lenyomkodjuk. 

A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, majd vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott “ágakat” megcsavarjuk.

Tojással megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, a tetejét még forrón megkenjük a vajjal. Végül kockázott szárított paradicsommal és aprított dióval díszítjük fel a karácsonyfát.

pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából
Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Elkészítési idő: 25-30 perc

Még több ünnepi fogás:

Narancsos kacsás pirított tészta
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Cserépedényben sült töltött káposzta

Ha tetszett a Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept