Hirdetés

Narancsos kacsás pirított tészta

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsához

Hozzávaló kipipálva
1 db egész kacsamell
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs leve és reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
4 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
4 ek teriyaki szósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek tamarindpaszta
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g linguine
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db piros chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 db kápia paprika
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
½ fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
200 g fagyasztott zöldbab
Hozzávaló kipipálva
1 marék mungóbabcsíra

A tésztaszószhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek teriyaki szósz
Hozzávaló kipipálva
2 tk barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 tk tamarindpaszta
Hozzávaló kipipálva
1 ek lime-lé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Narancsos kacsás pirított tészta

Karácsonykor sokszor kerül kacsa az asztalra, amit legtöbbször egy kis naranccsal és rozmaringgal ízesítünk. Innen jött az ötlet, hogy miért ne csinálhatnánk a narancsos kacsával most egy ázsiai tésztát? Simán! Abszolút megállja a helyét a karácsonyi asztalon.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsához

Hozzávaló kipipálva
1 db egész kacsamell
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs leve és reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
4 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
4 ek teriyaki szósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek tamarindpaszta
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g linguine
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db piros chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 db kápia paprika
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
½ fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
200 g fagyasztott zöldbab
Hozzávaló kipipálva
1 marék mungóbabcsíra

A tésztaszószhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek teriyaki szósz
Hozzávaló kipipálva
2 tk barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 tk tamarindpaszta
Hozzávaló kipipálva
1 ek lime-lé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kacsás tészta elkészítéséhez a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. 

A kacsamellet bepácoljuk. Ehhez beirdaljuk a bőrét, majd összekeverjük a narancs levét és héját, a szójaszószt, a teriyaki szószt, a tamarindpasztát, valamint a zúzott fokhagymát, és a húst kb. 30 percig ebben a keverékben hagyjuk állni. Ha letelt az idő, kivesszük a kacsamellet a pácból, majd a fagyasztóba tesszük 30 percre, így könnyebben tudjuk majd szeletelni. Kivéve a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és ráöntjük a páclevet.

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát és a chilit felszeleteljük, a fokhagymát apróra, a gyömbért, a paprikát és a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira tépkedjük. A tésztaszósz hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.

Egy magas falú serpenyőt felmelegítünk, és hirtelen, 2-3 perc alatt megpirítjuk benne a húst, amit aztán kiszedünk egy tálba.

A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a chilit és a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát, a hagymát és a zöldbabot, 2 perc pirítás után pedig mehet rá a brokkoli és a sárgarépa. Szintén 2 perc múlva a paprika. Hozzáadjuk a tésztát és a húst, majd nagy lángon kicsit lepirítjuk. Végül ráöntjük a tésztaszószt, belekeverjük a mungóbabcsírát, és kész.

narancsos-kacsas-piritott-teszta
Narancsos kacsás pirított tészta
  • Előkészítési idő: 80 perc
  • Elkészítési idő: kb. 10 perc
  • Összesen: kb. 90 perc

Ha tetszett a narancsos kacsás pirított tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?