Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 700 - 1000 ml víz
- só
- 1 nagy fej káposzta (kb. 1,5 kg)
- 200 g füstölt paprikás kolbász
- 250 g füstölt hús
- 700 ml passata
A töltelékhez
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 750 - 800 g darált sertéshús
- ½ tk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 ½ tk só
- őrölt bors
- 250 g “A” rizs
A tálaláshoz
- tejföl
- friss kenyér
Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 700 - 1000 ml víz
- só
- 1 nagy fej káposzta (kb. 1,5 kg)
- 200 g füstölt paprikás kolbász
- 250 g füstölt hús
- 700 ml passata
A töltelékhez
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 750 - 800 g darált sertéshús
- ½ tk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 ½ tk só
- őrölt bors
- 250 g “a” rizs
A tálaláshoz
- tejföl
- friss kenyér
A cserépedényt legalább fél órára vízbe áztatjuk.
A káposztához egy nagy edényben felforraljuk a vizet, sózzuk, majd lejjebb kapcsoljuk, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk egészben a káposztát, és néhány percig főzzük, amíg a külső leveleket már le tudjuk vágni. 2-3 levelet levágunk, majd visszarakjuk, tovább főzzük, és újra szedünk le néhány levelet, összesen 18-20 darabra lesz szükségünk.
Ezután kiszedjük a káposztát, a torzsáját kivágjuk, és a maradékot felszeleteljük. A leveleket elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, és visszatesszük még 2 percre, hogy teljesen átpuhuljanak.
A kolbászt és a füstölt húst felszeleteljük. A töltelékhez lereszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel.
Ezután rétegezzük a cserépedénybe a hozzávalókat: az edény aljában tesszük a szeletelt káposzta harmadát, a kolbász harmadát és a füstölt hús harmadát. Erre jöhet a töltött káposzta fele, majd szintén egy újabb réteg szeletelt káposzta, füstölt hús és kolbász. Ezután beletesszük a maradék töltött káposztát, és felöntjük a passatával és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Végül rápakoljuk a maradék szeletelt káposztát, kolbászt és füstölt húst is.
Rátesszük a fedőt, és berakjuk a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk 160 fokra a sütőt, és 3,5-4 óráig sütjük. Ha elkészült, hideg tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
- Előkészítés: 30 perc
- Sütés: 210 perc
- Összesen: 240 perc
Ha tetszett a cserépedényben sült töltött káposzta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!