Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

Az összeállításhoz

700 - 1000 ml víz
1 nagy fej káposzta (kb. 1,5 kg)
200 g füstölt paprikás kolbász
250 g füstölt hús
700 ml passata

A töltelékhez

½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
750 - 800 g darált sertéshús
½ tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 ½ tk só
őrölt bors
250 g “A” rizs

A tálaláshoz

tejföl
friss kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Cserépedényben sült töltött káposzta

Nem a legmegúszósabb recept, de mindenképpen érdemes rászánni az időt, mert egy igazán ízgazdag és csodás töltött káposztát kapunk végeredményül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

Az összeállításhoz

700 - 1000 ml víz
1 nagy fej káposzta (kb. 1,5 kg)
200 g füstölt paprikás kolbász
250 g füstölt hús
700 ml passata

A töltelékhez

½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
750 - 800 g darált sertéshús
½ tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 ½ tk só
őrölt bors
250 g “A” rizs

A tálaláshoz

tejföl
friss kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A cserépedényt legalább fél órára vízbe áztatjuk.

A káposztához egy nagy edényben felforraljuk a vizet, sózzuk, majd lejjebb kapcsoljuk, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk egészben a káposztát, és néhány percig főzzük, amíg a külső leveleket már le tudjuk vágni. 2-3 levelet levágunk, majd visszarakjuk, tovább főzzük, és újra szedünk le néhány levelet, összesen 18-20 darabra lesz szükségünk.

Ezután kiszedjük a káposztát, a torzsáját kivágjuk, és a maradékot felszeleteljük. A leveleket elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, és visszatesszük még 2 percre, hogy teljesen átpuhuljanak.

A kolbászt és a füstölt húst felszeleteljük. A töltelékhez lereszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel.

Ezután rétegezzük a cserépedénybe a hozzávalókat: az edény aljában tesszük a szeletelt káposzta harmadát, a kolbász harmadát és a füstölt hús harmadát. Erre jöhet a töltött káposzta fele, majd szintén egy újabb réteg szeletelt káposzta, füstölt hús és kolbász. Ezután beletesszük a maradék töltött káposztát, és felöntjük a passatával és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Végül rápakoljuk a maradék szeletelt káposztát, kolbászt és füstölt húst is.

Rátesszük a fedőt, és berakjuk a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk 160 fokra a sütőt, és 3,5-4 óráig sütjük. Ha elkészült, hideg tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 210 perc
  • Összesen: 240 perc
cserépedényben sült töltött káposzta
Cserépedényben sült töltött káposzta

Ha tetszett a cserépedényben sült töltött káposzta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?