Alapreceptek

Házigulyáskrém,amimindentvisz

Házi gulyáskrém, ami mindent visz

Hozzávalók
7 db
kápia paprika
2 fej
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 db
zellerszár
700 g
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
2 ek
olaj
1 tk
őrölt kömény
3 ek
pirospaprika

Elkészítés
A sütőt a legmagasabb fokozatra felmelegítjük és bedobunk 3 paprikát egy tepsin sülni, úgy, hogy szinte teljesen megégjen a héja. Ha már fekete, kivesszük, belerakjuk egy tálba és fóliával lefedjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kiszedjük a magjait és feldaraboljuk.
Egy lábasban egy kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Felkockázzuk a többi paprikát, zellerszárat és ezt is hozzáaadjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Visszatoljuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával és a sült paprika darabokat is belerakjuk. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatva főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha már majdnem a felére csökkent, leturmixoljuk és üvegekbe töltjük.

www.streetkitchen.hu

Hagyjuk a bolti krémeket, mert házilag százszor jobbat lehet csinálni, ilyen többek között a gulyáskrém is. Hűtőben rengeteg ideig eláll és a magyaros kajákat iszonyúan feldobja, mindenképpen próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 - 5 db 150 ml-es üveghez
7 db
kápia paprika
2 fej
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 db
zellerszár
700 g
passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
2 ek
olaj
1 tk
őrölt kömény
3 ek
pirospaprika
A sütőt a legmagasabb fokozatra felmelegítjük és bedobunk 3 paprikát egy tepsin sülni, úgy, hogy szinte teljesen megégjen a héja. Ha már fekete, kivesszük, belerakjuk egy tálba és fóliával lefedjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kiszedjük a magjait és feldaraboljuk.
Egy lábasban egy kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Felkockázzuk a többi paprikát, zellerszárat és ezt is hozzáaadjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Visszatoljuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával és a sült paprika darabokat is belerakjuk. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatva főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha már majdnem a felére csökkent, leturmixoljuk és üvegekbe töltjük.

Ha tetszett a házi gulyáskrém, ami mindent visz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése